Voortbestaan ADO Den Haag in gevaar

Het voortbestaan van ADO Den Haag is in gevaar gekomen. Donderdag deed de club nog een persbericht uitgaan, waaruit zou blijken, dat de laatste hobbels voor de overname zijn genomen. Inmiddels wordt door betrokkenen rond de club de adem ingehouden met betrekking tot het voortbestaan van de club.

Er wordt onderhandeld met de laatst overgebleven partij Lentze/Jol. Zoals bekend staat ADO Den Haag al langere tijd te koop. De groep Lentze/Jol heeft een principeakkoord bereikt over de overname, wel onder de voorwaarde dat ADO Den Haag het stadion over kan nemen. Die investeringsgroep biedt 10 miljoen euro voor het ADO-stadion en de omliggende parkeerplaatsen. De gemeente Den Haag, die eigenaar is, zou het stadion voor dat bedrag moeten verkopen aan ADO. Dat meldt Omroep West. Voor de Chinese aandelen willen de investeerders 500.000 euro betalen.

En de tijd dringt, want de termijn waarbinnen de partijen eruit zouden moeten komen loopt op zijn einde. Het overnamevoorstel geldt tot vanmiddag (vrijdag 10 september) 16.00 uur.

‘Uitzoekwerk- en tijd’

De gemeente Den Haag reageerde op het verzoek van ADO Den Haag in een brief van 8 september, dat inzake de mogelijke aankoop van het stadion het ‘een nieuwe en bovendien complexe vraag is, die uitzoekwerk- en tijd vraagt.’ Op zich ook een vreemde reactie, want het was algemeen bekend, dat de Groep Lentze/Jol de aankoop van het stadion altijd als speerpunt heeft gehad.

Termijn KNVB

Vandaag vervalt bovendien de tweede termijn van de KNVB voor het afgeven van een garantstelling van vijf miljoen euro. Bij het in gebreke blijven riskeert de clubs wederom drie punten in mindering. Bovendien is er haast want ook de proflicentie kan op de tocht komen te staan.

Richard de Mos van politieke partij Hart voor Den Haag/Groep De Mos heeft inmiddels een spoeddebat aangevraagd over de zaak ADO Den Haag.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder