ADO Den Haag Vrouwen heeft aan één treffer genoeg tegen PSV

||||||||||||

Niet alleen de mannen van ADO Den Haag leverden een prima prestatie vrijdagavond door de eerste periodetitel binnen te halen in Maastricht door een 2-6 winst op MVV, ook het vrouwenteam van trainer Sjaak Polak leverde knap werk af door PSV in het Cars Jeans Stadion met 1-0 te kloppen.

Foto’s: Franca Dobbe

Voor een goed gevuld ereterras in het Cars Jeans Stadion schonk trainer Sjaak Polak opnieuw zijn vertrouwen aan de elf die na een prima gelijkspel tegen Ajax vorige week van PEC Zwolle verloren. Vol energie zette het team onmiddellijk druk op de verdediging van PSV. Een perspectief biedende vrije trap van Kirsten van de Westeringh belandde in handen van Oranje-goalie Sari van Veenendaal. Vervolgens nam Jaimy Ravensbergen het Eindhovense doel op de korrel. Haar pegel van afstand verdween via de vingertoppen van Van Veenendaal over. Veelbelovende passes van Wiëlle Douma en Kayra Nelemans waren net te hard om ploeggenoten richting doel te lanceren. Een snelle voorzet van Liz Rijsbergen werd gemist door Jannette van Belen. Pas daarna zette Brugts Barbara Lorsheyd voor het eerst aan het werk.

Halverwege de eerste helft kende ADO Den Haag Vrouwen een prima aanval richting PSV-doel. Van Belen en Van de Westeringh speelden Rijsbergen vrij op rechts. Haar inzet wist Van Veenendaal ternauwernood tot hoekschop te verwerken. Nikki IJzerman zwiepte de bal hard voor het doel en bij de tweede paal sloeg Amber Verspaget onverbiddelijk toe met het hoofd: 1-0. Pas vlak voor rust kreeg PSV de mogelijkheid gevaar te stichten. Lorsheyd zag een achterwaartse kopbal opgelucht voorlangs vliegen.

Direct nadat het spel was hervat, begonnen de gasten uit een ander vaatje te tappen. Door het goede verdedigende werk van de hele Haagse ploeg werden de PSV-spitsen ver van het doel gehouden. Een dieptepass van captain Gwyneth Hendriks vond Van de Westeringh helaas in buitenspelpositie en een snel genomen vrije trap van Van de Westeringh was net te hard om Ravensbergen te bereiken. Daarna schoot Brugts aan de andere kant over. Fantastische bloks van eerst Pleun Raaijmakers en daarna Ravensbergen voorkwamen dat Lorsheyd in actie hoefde te komen.

Voor het Haags kwartiertje gooide Polak Bo Vonk en Louise van Oosten in de strijd. Van Oosten gaf snel daarna een fijne voorzet. De kaats van de ook ingevallen Maartje Looijen was net te hard om Ravensbergen in stelling te brengen. In een bloedstollende slotfase voorkwam Lorsheyd met twee knappe reddingen dat PSV nog op gelijke hoogte kon komen. Romy Speelman kreeg nog een kans om de voorsprong te vergroten, maar joeg de bal over het Eindhovense doel. Het bleef in het Cars Jeans Stadion bij 1-0.

Opstellingen

ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd; Douma (75. Vonk), Hendriks, Raaijmakers, Nelemans; Ravensbergen, Verspaget, Van de Westeringh (73. Speelman); Rijsbergen, Van Belen (75. Van Oosten), IJzerman (53. Looijen).

PSV:

Van Veenendaal; Rodriguez, Waldus, Van den Berg (81. Jean), Levels; Biesmans, Van Lunteren, Carreras (70. Coolen); Brugts, Thestrup (60. Snellenberg), Pattiwael (46. Kuijpers).

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder