Gemeentelijke steun aan ADO Den Haag bespreekbaar

||

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Den Haag is bereid om te kijken naar mogelijke financiële steun aan ADO Den Haag. Op die manier zou de licentie voor profvoetbal in Den Haag behouden kunnen worden.

Of de steun er inderdaad komt en in welke vorm, zal hopelijk de komende dagen duidelijk worden. In een brief die het college dinsdag aan de gemeenteraad stuurde, wordt duidelijk gemaakt dat men op het stadhuis eerst een inzicht wil hebben in de financiële huishouding van de club.

ADO Den Haag is er al maanden niet in geslaagd een koper te vinden van de aandelen van de Chinese eigenaar United Vansen Sports (UVS). Diverse geïnteresseerden zijn langsgekomen, maar de tijd gaat nu echt dringen. ADO Den Haag heeft met het eerste team al tweemaal drie punten in mindering gekregen (waarmee het de eerste plaats op de ranglijst verspeelde) en maandag dreigt wederom een puntenmindering. Bovendien moet op 1 november een sluitende begroting of een garantstelling van 5,1 miljoen euro bij de KNVB worden overlegd.

Het college zegt in haar brief: ,,ADO geeft aan dat zij binnen deze termijn zelf geen oplossing ziet, bijvoorbeeld in de vorm van een nieuwe eigenaar of financier, om aan deze eis te voldoen.” Daarom heeft ADO de gemeente verzocht ‘om directe financiële ondersteuning’.

Burgemeester Jan van Zanen verder in de brief: ,,De komende dagen zullen wij actief met ADO spreken om volledige transparantie te krijgen in de financiën. Mocht uit dit overleg blijken dat er een toekomstbestendige bedrijfsvoering mogelijk is, dan kijken wij, binnen de bestaande regelgeving, of en hoe wij op het verzoek van ADO om financiële steun kunnen ingaan.”

© Haaglanden Voetbal

Hieronder de brief van het College aan de gemeenteraad:

Lees verder