ADO Den Haag hengelt doelman Alessandro Damen binnen

ADO Den Haag heeft zich op de laatste dag van de Nederlandse transfermarkt weten te versterken met een nieuwe doelman. Alessandro Damen (foto) wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Heracles Almelo, waar de 31-jarige doelman nog tot medio 2022 onder contract staat.  

Het langdurig blessureleed van zowel Koopmans als Schoonderwaldt, heeft de club doen besluiten om op zoek te gaan naar een versterking onder de lat. Na intern beraad is vastgesteld dat er naast de talentvolle keepers Wentges, Nikiema en Van de Riet, behoefte was aan een ervaren doelman die complementair is aan deze jonge talenten.

Uitstraling

Hoofdtrainer Ruud Brood toont zich tevreden met de komst van Damen. ,,We weten dat het in deze periode niet makkelijk is om een keeper aan te trekken met een dergelijk profiel. Ik heb Damen regelmatig aan het werk gezien in zijn periode bij Excelsior en ik denk dat hij met zijn persoonlijkheid en uitstraling uitstekend bij deze groep zal passen.”

Uitdaging

Ook Damen zelf kijkt ernaar uit om snel van waarde te kunnen zijn voor het team: ,,Na zeven seizoenen bij Excelsior en een korte periode bij Heracles Almelo, kijk ik uit naar deze mooie nieuwe uitdaging bij ADO Den Haag. Het team draait bovenin mee en straalt veel enthousiasme en eenheid uit. Ik ben ambitieus en weet dat ik er direct moet staan zodra de trainer mij nodig heeft.”

Overstap

Damen maakte in 2014 de overstap naar het betaald voetbal vanuit vv De Meern naar Excelsior Rotterdam. Daar keepte hij zeven seizoenen, waarin hij in 108 officiële wedstrijden zowel in de Eredivisie als in de Keukenkampioen Divisie in actie kwam voor de Rotterdamse club. In de zomer van 2021 dwong hij zijn transfer naar eredivisionist Heracles Almelo af, waar hij vooralsnog geen speelminuten maakte.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: ADO Den Haag)

Lees verder