Oefenvoetbal: ADO Den Haag Vrouwen buigt voor SGS Essen

Vrijdagavond hebben de vrouwen van ADO Den Haag een oefenwedstrijd gespeeld op een verder leeg Sportpark Houtrust tegen SGS Essen uit de Bundesliga 1.

Tekst: Glenn Duijzer

Voor een kleine honderd toeschouwers begon ADO Den Haag goed aan de wedstrijd met een tweetal kansen, de eerste binnen zestig seconden. Nikki IJzerman wist Anne Sellies voor het Duitse doel te bereiken, maar de Haagse aanvaller wist de bal net niet op het doel te krijgen. Nog binnen het kwartier was er een voorzet van Sellies, die spits Jaimy Ravensbergen alleen voor het doel zette. Keepster Sindermann van Essen wist de bal echter te stoppen.

Dadendrang

Hierna was het afgelopen met de Haagse dadendrang en kwamen de Duitse vrouwen beter in hun spel onder aanvoering van de Nederlandse spits Jill Baijngs. Na onnodig balverlies in de laatste linie wist de voormalig Heerenveen-speelster al na achttien minuten het eerste gevaarlijke schot te noteren. De bal ging net over het doel van keepster Barbara Lorsheyd. Twee minuten later was het wel raak nadat de bal van een Haagse verdedigster sprong en het schot van Baijngs via de binnenkant van de paal achter de Haagse doelvrouw verdween.

Messcherp

Net na het half uur gaf Beke Sterner met een mooie steekpass Baijngs de gelegenheid om alleen op Lorsheyd af te gaan. De in Breda geboren spits faalde niet en bracht de stand op 0-2. ADO Den Haag probeerde de aansluiting te vinden en dat zorgde ervoor dat Essen vooral in de counter messcherp kon worden. Dezelfde Sterner stond aan de basis van de 0-3 na wederom een dieptepass op ditmaal Vivien Endemann. Oog in oog met de Haagse doelvrouw faalde ook zij niet: 0-3.

Pech

In de rust wisselde trainer Sjaak Polak driemaal en wist hij de Haagse vrouwen weer op zijn eigen manier op te peppen. Het was voor Polak weer de eerste wedstrijd waarin hij als eindverantwoordelijke op de bank zat. Het begin van de tweede helft was in Duits voordeel, waarbij de Isa Grimmius tot tweemaal toe een bal op de doellijn wist te redden. Aan de andere kant was invalster Jolina Amani (foto) sterk bezig. De Haagse aanvalster kreeg drie mogelijkheden en had de pech dat het vizier niet helemaal scherp stond.

Net voor het Haagse kwartiertje viel dan toch de 0-4 uit een Duitse counter. Het was Antonia Baass die de bal netjes afrondde. Nog geen vier minuten later was ieder Haags verzet gebroken toen Endemaan op het randje van buitenspel door mocht gaan en de Haagse doelvrouw uitspeelde voor de 0-5.

Opstootje

Zeven minuten voor tijd was er nog een mogelijkheid voor Jeanette van Belen toen de bal vanuit de rebound voor haar voeten stuiterde, maar geheel in de lijn van de wedstrijd wist de spits de bal niet goed te raken. In een verder normale oefenwedstrijd zonder noemenswaardige overtredingen ging het enkele minuten voor tijd toch mis en trapte de Duitse middenvelder Elisa Senss bewust na op een Haagse speelster. Er ontstond een opstootje en de verder goed leidende scheidsrechter nam de op dat moment enige juiste beslissing en floot voor het einde van de wedstrijd.

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:

Lorsheyd (46. Grimmius), Vonk (60. Van Belen), Hendriks, Douma (76. Pijnacker Hordijk), Nelemans (46. Amani), Verspaget (46. Van Oosten), Van de Westeringh (76. Van Raaij), Speelman, Sellies (76. Van de Born), Ravensbergen, IJzerman.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder