Jeugd O21 – Divisie 1: Onnodige nederlaag ADO Den Haag O21

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft ADO Den Haag O21 met 2-3 verloren van PEC Zwolle. Een volkomen onnodige nederlaag tegen een ‘te’ fysiek spelend PEC Zwolle O21.

Tekst: Glenn Duijzer

Het is jammer dat er nu een generatie scheidsrechters aankomt, die ongetwijfeld talentvol zijn, maar zelf nooit op seniorenniveau hebben gespeeld. Florian Lodeweegs is daar een voorbeeld van, de jonge scheidsrechter liet lekker doorvoetballen, maar ging daar te ver in. Sommige overtredingen waren een kaart waard, maar er werd niet voor gefloten. Tijdrekken mocht wel opvallend en veelvuldig worden gedaan en het enige opstootje na een bal wegtrappen van Zwolse zijde ontging de arbiter, omdat hij de andere kant op stond te kijken. Dat neemt niet weg dat de nederlaag wel enigszins verdiend was, maar ook onnodig.

Treffer

De eerste de beste aanval van ADO O21 leverde ook direct een treffer op na drie minuten. Julian Markvoort zette de bal vanaf links voor op spits Nino Noordanus (foto). Zijn inzet verdween buiten het bereik van de keeper in de het doel: 1-0. De vreugde was echter van korte duur, want ook de eerste kans van de bezoekers leverde direct de gelijkmaker op. Verdediger Chirino kon ongestoord opstomen en plaatste de bal op rechtsbuiten Chardi Landu. Hij wist met zijn diagonale schot doelman Kilian Nikiema te verschalken en de stand na zes minuten op 1-1 te zetten.

Solo

ADO O21 had met de rust voor moeten staan na een goede solo van Rafael Struick, die op de doelman stuitte. Na een half uur was het wederom Struick die er aan de linkerkant goed door kwam, maar zijn voorzet vanaf de achterlijn werd vlak voor de inlopende Nick Broekhuizen weggewerkt. Aan de andere moest doelman Nikiema tweemaal reddend optreden na kopballen van Jarno Westerman en Quinten van den Heerik. Er werden twee handsballen door arbiter Lodeweegs weggewuifd en ook een stevig overtreding op Struick was volgens de arbiter geen overtreding. Desondanks was de laatste kans in de eerste helft voor ADO O21. Aimane El Kariche wist de bal vanaf de linkerkant precies in de voeten van Nino Noordanus te krijgen, zijn inzet werd echter door de Zwolse doelman gestopt.

Claims

De eerste kans na rust was voor de bezoekers, een schot van Elikia Mbinga werd met een uiterste krachtinspanning door Nikiema met één hand gestopt. Na 55 minuten was het wel raak, maar aan de andere zijde. Jesse Reinders gaf de voorzet van rechts en Noordanus liep de bal er bij de eerste paal in: 2-1. Na vier minuten was het wederom gelijk. Na de claims van ADO O21 in de eerste helft, gaf de arbiter na een botsing tussen twee spelers in het Haagse strafschopgebied wel een strafschop. Chardi Landu liet zich deze kans niet ontnemen en wist de gelijkmaker te scoren: 2-2.

Na iets meer dan een uur spelen kwamen de bezoekers voor het eerst op voorsprong. Na een vrije trap wist Rav van den Berg de bal voor te koppen en wist de lange Quinten van den Heerik van dichtbij de bal binnen te koppen: 2-3. Het laatste half uur was er geen sprake meer van een wedstrijd. ADO was onmachtig en PEC Zwolle hield met het nodige, ongestrafte, tijdrekken de wedstrijd uit te spelen. Pas in het Haagse kwartiertje gingen de geel-groenen mee in het fysieke voetbal, te laat om nog iets aan de stand te doen. In de laatste minuut miste de kopbal van Nick Broekhuizen te weinig kracht om voor gevaar te zorgen.

Volgende week komt ADO Den Haag O21 vriendschappelijk in actie tegen De Graafschap O21.