Louise van Oosten over ADO vrouwen tegen FC Twente: ,,Duel met veel treffers”

Als beloning voor de derde periodetitel én de vierde plaats in de Eredivisie neemt ADO Den Haag Vrouwen aan het slot van het seizoen opnieuw deel aan de strijd om de Eredivisie Cup. Tegenstander daarin is FC Twente, dat voor de achtste maal kampioen van Nederland werd.

Tekst: Ivo Schimmel

Beide clubs ontmoetten elkaar nog niet in de Eredivisie Cup. De eerste twee confrontaties van dit seizoen eindigden in 4-4. De recente thuiswedstrijd verloor de Residentieclub met 1-3.

Beide clubs nemen voor de derde maal deel aan de Eredivisie Cup. FC Twente won de eerste editie door PSV over twee duels in de laatste ronde te verslaan. Vorig jaar verloor de club in de finale met 3-2 van Ajax. Het elftal uit Overijssel heeft bovendien nog altijd de topscorer over de eerste twee edities van de Eredivisie Cup in de gelederen. Renate Jansen, de Haagse topscorer aller tijden, trof al tienmaal doel, bijna één derde van de totale productie van haar club. Met 35 doelpunten is FC Twente de meest trefzekere club in de Eredivisie Cup.

Bovenaan

ADO Den Haag Vrouwen staat bovenaan de ranglijst van de Eredivisie Cup. Het Haagse elftal won zesmaal en pakte net als PEC Zwolle (omgerekend) 21 punten in elf duels. Met twee nederlagen zijn de groengelen samen met PSV bovendien het minst verslagen tot nu toe. Daarnaast is de Haagse defensie met vijftien tegentreffers samen met die van Ajax het minst gepasseerd. Uit de huidige selectie zijn Jaimy Ravensbergen en Jannette van Belen met drie Eredivisie Cup-treffers de topscorers aan Haagse zijde.

Kans

,,Ik verwacht dat we een best grote kans maken om de Eredivisie Cup te winnen,” zegt Louise van Oosten (foto). ,,We willen allemaal dit seizoen graag afsluiten met een prijs. Dus zien we elke wedstrijd als een finale.” De 17-jarige speelster stond dit seizoen tot nu toe vrijwel elk officieel duel in het veld. ,,Ik ben best wel tevreden met mijn ontwikkeling van dit seizoen. Voorafgaand aan het seizoen had ik verwacht dat ik mijn minuten vooral bij de Beloften zou maken en niet dat ik zoveel zou spelen in de Eredivisie. Ik hoop dat ik aanvallend nog meer kan brengen door middel van doelpunten en assists.” Over de heenwedstrijd in de halve finale van de Eredivisie Cup, de vierde confrontatie met FC Twente van dit seizoen, kan ze kort zijn. ,,Ik verwacht een leuk duel, met veel doelpunten.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente wordt vanmiddag gespeeld in het Cars Jeans Stadion en vangtaan om 14.30 uur.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

 

Lees verder