ADO Den Haag-doelman Hugo Wentges maakt debuut in Jong Oranje

Jong Oranje speelde dinsdagavond in het stadion van Almere City FC een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Bij rust was het nog 0-0, in de tweede helft liep de ploeg van Erwin van de Looi weg naar een 6-0 overwinning. ADO Den Haag-doelman Hugo Wentges (foto) maakte zijn debuut.

Ook Delftenaar Denso Kasius maakte een sterke indruk. In de eerste helft kreeg Jong Oranje legio kansen en Myron Boadu miste zelfs een strafschop. In het tweede bedrijf scoorde Daniël van Kaam al snel de 1-0. Na een uur werd het 2-0 via Daishawn Redan. Vervolgens werd het binnen twee minuten 4-0. Eerst Sepp van den Berg (67e minuut) en vervolgens een bal in eigen doel van Christian Lopez. Invaller Brian Brobby tekende een kwartier voor tijd voor de 4-0 en Elayis Tavsan maakt één minuut voor tijd het halve dozijn treffers vol.

De groepsfase van de kwalificatie wordt komende zaterdag (11 juni) afgesloten met een uitwedstrijd tegen Wales. Als Nederland wint dan is het als groepswinnaar zeker van het EK. Het Europees kampioenschap vindt in 2023 in Roemenië en Georgië plaats.

(Foto: Orange Pictures)