ADO Den Haag O21 start competitie uit tegen Almere City FC

De Onder 21-competitie in Divisie 1 start het nieuwe seizoen op zaterdag 3 september. In de eerste speelronde ontvangt kampioen Almere City FC thuis ADO Den Haag – onder leiding van trainer Giovanni Franken (foto) – en neemt de nummer twee van vorig seizoen, Feyenoord, het thuis op tegen FC Groningen.

Een week eerder begint op 27 augustus begint het bekerseizoen voor de O21-teams. De loting voor het bekerseizoen volgt op een later moment.

Talentontwikkeling

De Onder 21-competitie bestaat sinds 2020 en is opgestart om clubs te helpen met talentontwikkeling. Vanuit betaald voetbalclubs werd duidelijk dat talenten moeite hadden om de stap vanuit de jeugd naar het eerste elftal te maken. De Onder 21-competitie moet ervoor zorgen dat talenten zich sneller en beter ontwikkelen en hierdoor gemakkelijker de stap naar het eerste elftal kunnen maken.

Vervolg

In de tweede speelronde (10 september) is ADO Den Haag Onder 21 gastheer op De Aftrap van Feyenoord en een week later (17 september) speelt ADO Den Haag O21 weer een thuisduel. Dan komt Willem II Onder 21 naar het Zuiderpark in Den Haag.

© Haaglanden Voetbal

Klik HIER voor het complete programma in Divisie 1 van de Onder 21-teams

Lees verder