Oefenvoetbal: RKAVV in laatste twintig minuten onderuit tegen ADO O21

Na de dubbele wedstrijden op zaterdag stond er dinsdagavond weer een vriendschappelijke wedstrijd voor ADO Den Haag O21 op het programma. Op het zonnige Sportpark Kastelenring was RKAVV de gastheer voor een kleine tweehonderd belangstellenden.

Tekst: Glenn Duijzer

Bij ADO Den Haag O21 ontbrak een aantal geblesseerde spelers, zoals Kasper Vankan, Jeroen Haars, Kaj Houwelingen en Eliljah Velland. Enkele andere spelers kwamen in de middag nog in actie bij de vriendschappelijke wedstrijd van ADO Den Haag tegen het Sparta Rotterdam van Maurice Steijn.

De eerste kans van de wedstrijd was voor RKAVV via Plezier en dat was al binnen zestig seconden. Zijn schot eindigde op de vuisten van doelman Karim El Fakiri. Ook ADO Den Haag O21 kreeg haar eerste kans nog binnen de eerste vijf minuten, maar doelman Bas Meeuwissen wist de inzet van Hendriks te stoppen. Na twintig minuten brak er een periode aan, waarin de thuisploeg heer en meester was. Een mooie combinatie tussen Khashayar Saeb en Remco Overdevest werd door de laatste net naast geschoten.

Strafschop

Nog geen minuut later wees arbiter Franklin Berg resoluut naar de strafschopstip nadat Calvin Gustina een overtreding had gemaakt op Akinainbola. Remco Overdevest (foto) wist wel raad met dit buitenkansje. Doelman El Fakiri koos de goede hoek, maar kon de feilloos inschoten strafschop niet stoppen: 1-0. De doelpuntenmaker kreeg nog geen minuut later zelfs de kans op 2-0, maar zijn inzet verdween naast het Haagse doel. Hierna was de beurt aan Xavier Akinrinbola, die over schoot na een pass van Oswana. De thuisclub liet in deze periode de kans liggen om verder uit te lopen op de Haagse ploeg.

Vlak voor rust was er dan toch nog een mogelijkheid voor de bezoekers, maar Hendriks schoot de bal net over de lat na een voorzet van Azeddine Annamousi.

Wissels

De wissels in de pauze zorgden ervoor dat de eerste twintig minuten na rust het vooral een wedstrijd was die zich op het middenveld afspeelde. Een lange bal vanuit de Leidschendamse verdediging zorgde voor een fysiek één op één duel tussen aanvaller Plezier en verdediger Sam Li. De aanvaller worstelde zich langs de Haagse verdediger en zag zijn inzet eindigen in de handen van doelman Thijmen De Koning. In deze periode kreeg de Haagse ploeg diverse corners waaruit slechts één doelpoging van Sofyan El Hannoudi ontstond. De kopbal was een prooi voor doelman Rijkens. ADO Den Haag O21 werd sterker en sterker en RKAVV bleef in deze periode met kunst en vliegwerk op voorsprong.

Gelijkmaker

Na 72 minuten was daar dan toch de gelijkmaker. Uit een voorzet van Sofyan El Hannoudi kon de vrijstaande Aiman Achmelal bij de tweede paal simpel binnentikken. Bij het begin van het ‘Haagse kwartiertje’ werd de bal na een voorzet vanaf rechts van Aimane El Karicha door El Hannoudi op de paal geschoten. Shahaj was er snel bij de om de rebound van tien meter achter de Leidschendamse keeper te schieten: 1-2.

Met nog enkele minuten te spelen was er wederom een pass van Aimane El Karicha, dat een mogelijkheid bracht voor Fabian Shahaj, die zijn inzet op de pal zag belanden. In de blessuretijd was er toch de kans voor RKAVV om de – misschien wel terechte – gelijkmaker te scoren. De Haagse doelman werd gehinderd door een rood-witte aanvaller en Luuk Gijsbertsen kon de bal in doel schieten. Centrale verdediger Emre Ates wist echter de bal op de lijn alsnog te keren, waardoor het team van Giovanni Franken als winnaar van het veld kon stappen. Komend weekend staat er voor ADO Den Haag O21 wederom een oefenwedstrijd op het programma. Op Sportpark Papendal is Vitesse Arnhem O21 om 12.00 uur de tegenstander.

Opstellingen

RKAVV:
Meeuwissen (46. Rijkens), Djan (85. Da Horta), Croes (77. Beune), Metin, Hooi (57. El Moussaoui), Oswana, Steffens (62. Sidoel), Saeb (77. Rahmoune), Overdevest (57. Guva), Plezier, Akinainbola (46. Gijsbertsen).

ADO Den Haag O21:
El Fakiri (46. De Koning), Achemlal, Li, Ates, Boakye (72. Sidoel), De Bruin (72. El Karicha), Annamousi, Gustina, Hendriks (62. Shahaj), Belarbi, Demir (46. El Hannoudi).

© Haaglanden Voetbal

Lees verder