Dhoraso Moreo Klas: ,,Nog 35 wedstrijden om doelstelling te behalen’’

ADO Den Haag moest het afgelopen vrijdag in Maastricht opnemen tegen MVV. Vorig seizoen zorgde dezelfde wedstrijd voor een enorm feest toen ADO Den Haag met een 2-6 overwinning vertrok en daarmee gelijk de eerste periodetitel binnenhaalde.

Tekst: Glenn Duijzer

Hoe anders is het twaalf maanden later. ADO Den Haag verliest met 3-1 en dat is alweer de derde nederlaag op rij. Nooit eerder startte de Haagse ploeg slechter in het betaalde voetbal. Na afloop van de verloren wedstrijd in Maastricht sprak Haaglanden Voetbal tussen de feestvierende Limburgers met de Haagse middenvelder Dhoraso Moreo Klas.

In aanloop naar deze wedstrijd werd duidelijk gemaakt dat de ommekeer zou komen, maar dan valt na achttien seconden de 1-0 al in het doel.

,,Dat was snel. Dat was ook zeker iets wat wij niet verwachtten. We trainden de gehele week scherp om goed aan deze wedstrijd te beginnen. Het is jammer dat we al zo snel een tegentreffer incasseren.’’

Dan kan de gehele tactiek overboord en moet er uit een ander vaatje getapt worden.

,,Nee, dat denk ik niet. We waren nog geen minuut bezig. We hadden nog de hele wedstrijd voor ons. Het was gewoon ons eigen spel weer oppakken en op jacht gaan naar de gelijkmaker.’’

Bij de tweede treffer zag de verdediging er wederom niet goed uit. Beide treffers waren niet de verdienste van het goede spel van de thuisploeg.

,,Het was een voorzet van links die bij de tweede paal werd ingetikt. Daar stonden we ook niet goed. Ondanks die 2-0 moesten we nog bijna zeventig minuten voetballen. We kwamen hier om te winnen en dat was toen nog steeds mogelijk.’’

Beide tegentreffers waren een gevolg van onoplettendheden in de Haagse verdediging. Wat wordt er dan in de kleedkamer gezegd?

,,Er wordt niet geschreeuwd, maar we hebben het erover dat we de wedstrijd moeten omgooien en onze kansen moeten benutten. Die hebben we best wel gekregen. We hadden nog 45 minuten om de winst naar ons toe te trekken.’’

Voor rust wist Thomas Verheydt de stand terug te brengen naar 2-1. Eindelijk een Haagse treffer in de derde wedstrijd. Is dat ook een onderwerp in de kleedkamer, dat er zo weinig wordt gescoord?

,,Natuurlijk wordt daarover gesproken. We hebben al 180 minuten gespeeld zonder te scoren. Dat zijn we niet gewend en dat leeft wel in de groep. Het is wel noodzakelijk om iedere wedstrijd een doelpunt te maken als je wedstrijden wilt winnen.’’

Vorig seizoen was het hier één groot feest voor alles wat geelgroen was. Nu is dat totaal anders. Vorig seizoen begon je met een overwinning op Jong Ajax en een scorende Verheydt. Dit seizoen begon je eigenlijk direct met een 1-0 achterstand in Almelo. Nu terugkijkend na drie wedstrijden, hoe belangrijk was die 1-0 in de derde minuut?

,,We begonnen vorig seizoen zeker goed in vergelijking met dit seizoen. Maar we zijn pas drie wedstrijden onderweg en we kunnen nog steeds ons doel bereiken. Ik denk dat we nog steeds een kans maken om onze doelstelling te behalen. Vergeet niet dat we nog 35 wedstrijden moeten spelen. Er is nog geen man overboord.’’

Dat klinkt strijdvaardig! Jong Ajax is dus volgende week het kind van de rekening?

,,Ja! Dat denk ik wel. We hebben nu driemaal verloren en er staat een thuiswedstrijd op het programma. Dan moet je voor de volle winst gaan. En nu met publiek! Dat is voor ons wel een pluspunt.’’

Hoe belangrijk is dat publiek voor jullie? Tegen bijvoorbeeld FC Den Bosch mocht er niemand bij zijn.

,,Natuurlijk is ons publiek belangrijk voor ons. Dat geeft ons altijd de volle steun en staat achter ons in goede of slechte tijden. De supporters zijn er altijd. Ik denk dat we er altijd profijt van hebben.’’