ADO Den Haag Vrouwen ziet oude bekende terugkomen als coach MO16

||

ADO Den Haag Vrouwen heeft dubbelslag geslagen. Het duo Alex Scholte en Lisa Guyt zal het aankomende seizoen, samen met assistent-trainer Victor de Zeeuw, de scepter zwaaien over de talentvolle MO16 selectie.

Voor Alex Scholte betekent het een terugkeer bij zijn oude liefde, nadat de 49-jarige trainer twee jaar geleden noodgedwongen, om gezondheidsredenen, zijn werkzaamheden bij ADO Den Haag Vrouwen moest stoppen. Voor Lisa Guyt is het een logisch vervolg van haar carrière bij de Residentieclub, nu zij als gevolg van een ernstige blessure niet op het niveau kan komen dat gewenst is om door te stromen naar het eerste elftal. Victor de Zeeuw gaat zijn vierde jaar als assistent-trainer van de MO16 in. Daarmee is de technische staf voor aankomend jaar ingevuld.

Terugkeer

Ook voorzitter Kees Punt is met de terugkeer van ras-ADO‘er Alex Scholte en met het aanstellen van de 20-jarige Lisa Guyt als junior trainster zeer verheugd: ,,Een andere lang gekoesterde wens is hiermee in vervulling gegaan. Naast het opleiden van speelsters voor het eerste elftal wil de club ook jonge trainsters en oud-speelsters de kans geven zich te ontwikkelen en langdurig bij de club actief te blijven”, laat hij weten op de site van de ADO Vrouwen.

Ook Scholte is in zijn nopjes: ,,Na mijn gedwongen terugtreden heb ik acht maanden niets gedaan in de voetballerij, dat was echt wel noodzakelijk om de batterij weer volledig op te laden. Daarna ben ik twee middagen in de week en op zaterdag actief geweest op De Aftrap (jeugdcomplex ADO Den Haag) als ondersteuning van het Hoofd Opleidingen, Frans Danen. Daar kwam aan het begin van de Coronacrisis een einde aan. Het afgelopen jaar was Scholte werkzaam bij HBS JO17. HBS is een geweldige club en ik heb daar kunnen werken met fijne mensen, alleen kwam ik er gedurende het seizoen achter dat ik de klus enigszins had onderschat en mijzelf juist overschat. Het drie keer trainen in de week en de activiteit op zaterdag blijkt in combinatie met een fulltimebaan in het onderwijs toch nog steeds een te grote belasting te zijn. Ik heb door mijn eerdere gedwongen vertrek bij ADO Den Haag Vrouwen echter geleerd mijn grenzen beter te bewaken.”

Overdragen

‘’Maar”, gaat Scholte op de clubsite verder, ,,door de komst van Lisa Guyt kan ik één trainingsmoment overdragen. Voor mij is dat een ideale manier om wel en op het hoogste niveau werkzaam te blijven en niet over mijn eigen grenzen te gaan. Het aanblijven van Victor als assistent bij deze groep heeft mij het laatste zetje gegeven ‘ja’ te zeggen tegen deze uitdaging. Victor is de afgelopen drie jaar het cement tussen de stenen gebleken. Hij is de ideale schakel en ook echt een vertrouwenspersoon voor de meiden. En ik mag weer aan het werk bij mijn grote liefde.” Victor de Zeeuw zelf over de samenwerking: ,,Alex ken ik al jaren, ik volgde zijn trainingen al toen hij nog de ADO Den Haag Vrouwenvoetbal Academie leidde bij Sportclub Monster. Lisa is echt een meisje van ADO en heeft als trainster enorm veel potentie. Ik heb erg veel zin in het nieuwe de samenwerking en ben ervan overtuigd dat we echt een geweldige staf hebben.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder