ADO Den Haag Vrouwen pakt belangrijk punt in Heerenveen

||

In de strijd om een plaats in de play-offs om het landskampioenschap heeft ADO Den Haag goede zakengedaan door in de uitwedstrijd tegen concurrent sc Heerenveen een punt te pakken: 3-3. De ploeg van Sjaak Polak kwam laat langszij en voorkwam daarmee een schlemielige nederlaag.

Foto’s: Orange Pictures

In het hoge noorden mocht van trainer Sjaak Polak hetzelfde basisteam starten als afgelopen vrijdag thuis tegen FC Twente. sc Heereveen had de eerste doelpoging in huis na elf minuten spelen, maar de bal verdween naast het doel van Barbara Lorsheyd. Diezelfde Lorsheyd was ook attent bij een vrije trap van de thuisploeg.  Liz Rijsbergen brak namens ADO Den Haag de wedstrijd open. De eerder met geel bestrafte dribbelaar draaide van de linkervleugel naar binnen en verraste de doelvrouw van sc Heerenveen met een fraaie boogbal: 0-1. Uit een nieuwe hoekschop van Shanique Dessing kopte Pleun Raaijmakers vervolgens over. ADO Den Haag leek met die 0-1 de rust in te kunnen gaan, maar een door de scheidsrechter toegekende vrije trap op zes meter van het Haagse doel gooide roet in het eten. De inzet van Roos van der Veen was de muur op de doellijn te machtig: 1-1.

Na de doelwisseling werd snel duidelijk dat beide teams gingen voor de drie punten. Voor ADO Den Haag Vrouwen was Pleun Raaijmakers uit een hoekschop dicht bij een treffer, maar haar inzet werd net van de lijn gehaald. Op aangeven van Rijsbergen zorgde Jaimy Ravensbergen alsnog voor een nieuwe Haagse voorsprong: 1-2. sc Heerenveen drong daarna wel aan, maar de Haagse verdediging gaf lang geen krimp. Shanique Dessing kreeg aan de andere kant door opnieuw Rijsbergen een kans voorgeschoteld, maar miste de bal. Tien minuten voor tijd kwam Heerenveen via Ter Beek toch op gelijke hoogte uit een hoekschop: 2-2.

Nadat Shanique Dessing een schot gestopt zag worden, zakte de Haagse fans drie minuten voor tijd de moed in de schoenen toen de thuisploeg de leiding nam door een bal aan Haagse kant in eigen doel van Gwyneth Hendriks: 3-2. De formatie van Polak toonde veerkracht en drong in de slotfase sc Heereveen terug en Jaimy Ravensbergen bracht, op aangeven van Nadine Noordam, haar ploeg alsnog langszij in de extra tijd: 3-3. Bijna zorgde Shanique Dessing nog voor de winnende treffer, maar haar inzet werd fraai door sc Heerenveen-goalie Okken uit de bovenhoek gehaald.

Met het gelijke spel doet ADO Den Haag Vrouwen in ieder geval goede zaken met het oog op de play-offs, want concurrent sc Heerenveen wordt hiermee op dezelfde afstand gehouden.

Opstellingen

sc Heerenveen:

Okken. Van der Veen, Huls (77. Tuin), Philippo (63. Altelaar), Van Ginkel, Van de Westeringh (46. Ter Beek), Van de Ven (77. Van Dijk), Douma, Dewey, Kerkhof en Hoekstra.

ADO Den Haag:

Lorsheyd, Raaijmakers, Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans, Rijsbergen (89. IJzerman), Noordam (89. Koster), Boshuizen, Dessing, Van Belen (75. Sellies), Ravensbergen.

Bron: ADO Den Haag Vrouwen

 

 

Lees verder