VI: United Vansen weigert te betalen, ADO Den Haag dreigt met gang naar rechter

Bij ADO Den Haag is het niet alleen sportief gezien een heel moeilijke periode, ook ‘aan de top’ zijn er problemen, meldt Voetbal International. Mogelijk staan de clubleiding van ADO Den Haag en grootaandeelhouder United Vansen straks weer tegenover elkaar bij de rechter.

Dat het ‘rommelt’ in het Chinese voetbalwereldje is inmiddels bekend. Bij ADO Den Haag zou United Vansen volgens insiders een betalingsachterstand hebben van ‘miljoenen euro’s. Volgens VI zouden de Chinezen niet langer bereid zijn om geld over te maken naar Den Haag. In de overeenkomst tussen beide partijen staat dat United Vansen elk jaar, in afgesproken termijnen, geld moet overmaken. Sinds het seizoen 2020-2021 zou ADO Den Haag echter geen cent meer hebben ontvangen.

Opheldering

Uiteraard heeft ADO Den Haag de afgelopen periode al diverse malen om opheldering gevraagd, maar meer dan een reactie van ‘wij willen en kunnen niet meer betalen’ is er niet gekomen. De clubleiding van ADO Den Haag zou daarom besloten hebben de gang naar de rechter te maken als er niet snel geld op tafel komt. ADO Den Haag redeneert van óf betalen óf afstand doen van de aandelen. Naar verluidt zou er al een geïnteresseerde partij zijn om die aandelen over te nemen.

Niet alleen sportieve problemen dus bij de club, maar straks ook financiële. Vanuit de clubleiding wil met niet reageren.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder