Shanique Dessing (ADO Den Haag Vrouwen): ,,Iedereen is op en top gemotiveerd”

Vorige week vrijdag kon ADO Den Haag Vrouwen feestvieren na het veiligstellen van een plek in de kampioensgroep. Dit betekent dat er vanaf nu in competitieverband alleen nog wedstrijden gespeeld worden tegen clubs uit de top drie.

Tekst: Ivo Schimmel

Te beginnen zondag (morgen) tegen koploper PSV, al voor de 27ste keer de tegenstander. Acht keer won ADO Den Haag Vrouwen en de tegenstander dertienmaal. De overige vijf duels werden afgesloten met een gelijkspel. Eerder dit seizoen in Eindhoven werd het in de blessuretijd 1-0 voor de thuisploeg dankzij een doelpunt van Esmee Brugts.

Koploper

Na vijf overwinningen op rij is PSV sinds vorige week de koploper van de Eredivisie. De ploeg uit Eindhoven, die het afgebroken vorige seizoen al afsloot als lijstaanvoerder, heeft momenteel dertig punten uit twaalf wedstrijden, twee minder dan een jaar geleden. Met Joëlle Smits heeft de club bovendien een grote troef in handen. Voor het tweede seizoen op rij scoorde de international, die de club na dit seizoen gaat verlaten, veertien keer in de eerste twaalf wedstrijden.

Vergelijking

Als we de vergelijking met een jaar geleden doortrekken, heeft ADO Den Haag Vrouwen het een stuk beter gedaan. Na twaalf speelrondes heeft de Residentieclub negentien punten, zeven meer dan in het seizoen 2019-2020. Daarmee is bovendien voor de derde maal deelname aan de kampioensgroep veiliggesteld. Het is aan het elftal van Sjaak Polak de taak om in de laatste acht topwedstrijden voor het eerst sinds het kampioensjaar 2012-2013 hoger dan de vierde plaats te eindigen.

Doel

,,We hebben aan het begin van het seizoen het doel gesteld om in de kampioensgroep te komen”, zegt Shanique Dessing (foto). ,,Dat we dit afgelopen vrijdag bereikten, was ontzettend mooi en in mijn ogen dikverdiend! We hebben op de terugreis van Alkmaar naar Den Haag een klein feestje in de bus gevierd. Er werd gezongen, gedanst en vooral heel veel gelachen. Het weekend hadden we vrij, maar daarna ging de knop gelijk weer om. Er komen nu alleen nog maar topwedstrijden aan en ik denk dat wij het de top drie meer dan moeilijk kunnen maken als misschien wel de underdog. Ik kijk uit naar deze wedstrijden en als ik voor het team mag spreken, denk ik dat iedereen op en top gemotiveerd is om er zoveel mogelijk uit te halen.”

Stappen

Dit seizoen is de aanvalster een vaste waarde in het team van Sjaak Polak. ,,Ik ben fit, voel mij momenteel goed en zit lekker in mijn vel. Dat is denk ik ook terug te zien in mijn spel van de afgelopen tijd. Ik ben goede stappen aan het zetten en wil deze lijn graag doortrekken. Ik hoop met nog meer doelpunten en assists belangrijk te kunnen zijn voor het team.”

Wellicht zondag al, als PSV in eigen huis de tegenstander is. Op 22 april 2019 pakte ADO Den Haag Vrouwen met een 2-2 gelijkspel voor het laatst een punt in het Cars Jeans Stadion tegen de Brabantse club. De laatste overwinning dateert van 29 oktober 2017, toen Victoria Pelova en Romy Speelman voor de 2-1 zege zorgden. ,,Ik verwacht zondag tegen PSV een heel mooie pot. Ik denk dat we in de uitwedstrijd al hebben laten zien wat we in onze mars hebben en het PSV heel moeilijk kunnen maken. Als we dezelfde strijd leveren en weer als team in het veld staan, denk ik dat we zomaar eens punten kunnen gaan pakken.”

Live

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PSV wordt morgen gespeeld in het Cars Jeans Stadion. Aftrap is om 12.15 uur en de wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN.

Bron: ADO Den Haag Vrouwen

Lees verder