ADO Den Haag licht optie in contract van Ricardo Kishna

ADO Den Haag heeft de optie in het contract van Ricardo Kishna gelicht, waardoor de Hagenaar nog tot medio 2022 vastligt in het Cars Jeans Stadion. Verder heeft de club een aantal spelers, conform de CAO voor betaald voetbalclubs, voor 1 april formeel laten weten dat hun arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd wordt opgezegd.

Afgelopen zomer keerde Kishna voor de derde keer in zijn carrière terug bij ADO Den Haag. De 26-jarige aanvaller maakte in november na maar liefst 1.168 (!) dagen zijn comeback in de Haagse hoofdmacht en kwam dit seizoen al tot dertien optredens in de Eredivisie. Naast de optie in het contract van Kishna is ook de optie in de verbintenis van Benjamin Reemst gelicht, waardoor de 21-jarige middenvelder ook nog tot medio 2022 aan ADO Den Haag verbonden zal zijn.

Aflopend

Naast de twee gelichte opties is of gaat ADO Den Haag in ieder geval nog (verder) in gesprek over een eventuele verlenging van de samenwerking met Michiel Kramer, Nasser El Khayati, Shaquille Pinas, John Goossens, Martin Fraisl, Youness Mokhtar en Cain Seedorf. Uiteraard zijn de sportieve en financiële situatie van invloed op het verloop van deze processen.

Ook wordt de komende periode nog benut om te kijken of één of meer andere spelers met een aflopend contract nog in aanmerking komen voor een langer verblijf. Het gaat hier om Tomislav Gomelt, Bilal Ould-Chikh, Pascu, Gianni Zuiverloon, Atilla Agirman, Maarten Rieder en de verhuurde spelers Lorenzo van Kleef (FC Eindhoven), Mike Havekotte (MVV Maastricht), Hugo Botermans (FC Eindhoven), Danny Bakker (Roda JC Kerkrade) en Dehninio Muringen (FC Dordrecht). De formele opzegging van een contract hoeft dus niet, zoals bekend, direct het einde van de samenwerking te betekenen.

Huurlingen

Tot slot komen de huurovereenkomsten met Dario Del Fabro, Ilay Elmkies, Jonas Arweiler, David Philipp, Juan Familia-Castillo, Bobby Adekanye en Lassana Faye komende zomer in principe ten einde. De huurperiode van Philipp kon doorlopen tot medio 2022, maar van die optie ziet ADO Den Haag vooralsnog af.

Bron: ADO Den Haag

Lees verder