VI: Bestuursleden ADO houden vooralsnog deal tegen

Voetbal International meldt donderdag, dat de overname van ADO Den Haag door World Soccer Holdings nog altijd niet gerealiseerd is, al zijn de Amerikanen wel (mondeling) tot een akkoord gekomen met United Vansen. WSH (World Soccer Holdings) wil dat de organisatiestructuur wordt veranderd, maar daarop zou van ADO Den Haag-zijde nog niet zijn gereageerd.

Het kort geding van vandaag (10.00 uur) gaat dan ook door. De Otium Group bereikte (met Neltex Sports) afgelopen maandag een overeenkomt met United Vansen. De overkoepelende entiteit heet nu World Soccer Holdings (WSH), waarin verschillende individuen van verschillende partijen samenkomen.

Betaling

UVS en WSH hoopten alles rond te hebben voor hedenochtend tien uur, om zodoende het kort geding af te kunnen blazen. Dat kort geding is door de club tegen United Vansen aangespannen omdat nog steeds gewacht wordt op een betaling van twee miljoen euro door de Chinezen, zoals is vastgelegd aan het begin van het seizoen en verkeert in grote financiële problemen.

Organisatiestructuur

VI laat weten, dat WSH een deal heeft waarin het 95,1 procent van de aandelen ADO overneemt. Volgens de Amerikanen is de belangrijkste reden dat er nog geen geld op de Haagse bankrekening staat, het feit dat een belangrijke wens van WSH nog niet is ingewilligd. De Amerikanen willen een andere organisatiestructuur. De grootaandeelhouder (United Vansen) heeft volgens de Amerikanen te weinig controle over wat er gebeurt in de club. De directie moet verantwoording afleggen aan verscheidene belangengroepen in de club, en heeft vaak toestemming nodig van die groepen om beslissingen te maken. Zo zou de vereniging HFC, dat het gouden aandeel beheert, een open vereniging moeten worden, waarin alle fans welkom zijn. Verder wil WSH de Stichting Toekomst ADO opheffen. Maar beide partijen, vereniging HFC en de Stichting zijn nog niet akkoord gegaan.

Verantwoordelijk

Hoewel United Vansen als grootaandeelhouder financieel volledig verantwoordelijk is, hebben de HFC en de Stichting Toekomst ADO een machtige stem in de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering en in de raad van commissarissen, aldus VI, die citeert uit een persbericht van WSH.

World Soccer Holdings meldt volgens VI ook in het persbericht: ‘WSH is een nieuwe organisatie die de ervaring van vele topmanagers van verschillende Amerikaanse sportorganisaties combineert met internationale voetbalopleidingexperts, en is gecreëerd om een wereldwijd netwerk van voetbalclubs op te zetten, met als missie om jonge talenten de mogelijkheid te geven om de wereldwijde top te bereiken. WSH ziet ADO Den Haag als zijn potentiële kroonjuweel in zijn netwerk en waar zijn talenten de laatste stap naar de absolute top kunnen maken. De visie van WSH is om van de jeugdopleiding van ADO Den Haag de beste van Nederland te maken.’

© Haaglanden Voetbal

Lees verder