Zeljko Petrovic in VI: ,,Wat ik bij ADO meemaakte, is wat er nu gebeurt een geintje”

|||

Zeljko Petrovic is nu trainer van Willem II. Maar hij stond ook een periode aan het roer bij ADO Den Haag, dat was voor de komst van Fons Groenendijk. Ook Petrovic maakte turbulente momenten mee in het Cars Jeans Stadion.

In een uitgebreid interview met Voetbal International komt hij ook nog terug op die periode (tussen 2016 en 2017). ,,Voor het salaris in Nederland hoef ik het niet te doen, maar ik wil het graag. Ik heb veel gegeven, maar niks teruggekregen. En ook veel pech gehad. Bij ADO Den Haag bijvoorbeeld. Zeventien punten hadden we toen ik weg moest. Omdat ze Adrie Bogers niet wilden nemen als assistent. De ellende die ik daar heb meegemaakt… Daar is wat er nu bij die club gebeurt een geintje bij. Maar ik heb nooit een verkeerd woord gezegd”, aldus Petrovic in het voetbalweekblad.

Petrovic kijkt verder terug op zijn Haagse periode, zonder overigens de club in diskrediet te brengen. ,,Kwaadspreken over ADO zal ik nooit in mijn leven doen. Zo’n mooie club, zo zonde dat ze er een rotzooi van hebben gemaakt. Laat Tyronne Ebuehi (naar Benfica en nu bij FC Twente – red.) snel tekenen, zei ik. Dat hebben ze niet gedaan. Ik liet Jerdy Schouten debuteren, hebben ze niet mee doorgepakt. Ik kan over die periode vier boeken schrijven, absolute bestsellers in Europa zouden dat worden. Maar als je verhalen opschrijft, dan moet je namen noemen. Dat vind ik triest. Je kunt niet alles zeggen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder