ADO Den Haag laat beslag leggen op aandelen van United Vansen

ADO Den Haag heeft beslag laten leggen op de aandelen van United Vansen, de grootaandeelhouder, die afgelopen maandag bij de uitspraak van de rechter mocht vernemen, dat Wang (foto) c.s. nog een bedrag van 2,1 miljoen euro verschuldigd zijn aan de club.

Dat bedrag is tot op dit moment nog niet ontvangen, waarop ADO Den Haag overging tot het beslag laten leggen. Door deze handeling komt er een blokkade op de aandelen van United Vansen. De aandelen kunnen wel verkocht worden, maar dan dient in de eerste plaats de 2,1 miljoen afgetikt te worden.

Twee kandidaten waren in beeld, het Amerikaanse World Soccer Holdings en het Zwitserse Cosinus, maar een overname van één van die partijen lijkt niet direct op handen. United Vansen zou ook met andere partijen in gesprek zijn. In de wandelgangen wordt ook een ‘Haagse groep’ genoemd (ook de naam van Tscheu La Ling circuleert) als mogelijke kandidaat.

ADO Den Haag kan – zolang er een betaling uit China achterwege blijft – overgaan tot het uitgeven van de aandelen. Daar zal echter veel tijd mee gemoeid zijn en juist die tijd heeft de Haagse club niet. Er is geen geld meer in kas, lopende rekeningen kunnen niet betaald worden en aan het einde van deze maand staat ook de betaling van de salarissen (en het vakantiegeld) op de tocht.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder