ADO Den Haag Old Stars nemen afscheid van trainer Joep Breimer

Walking Football is inmiddels al jaren populair. Veel clubs hebben al zo’n groep ouderen, die wekelijks ‘een balletje trappen’, maar helaas al langere tijd ‘de derde helft’ moeten missen. Ook bij ADO zijn sinds 2013 de ADO Den Haag Old Stars actief.

Walking Football, een sport voor 60-plussers waarbij lichamelijk contact verboden is, de bal onder heuphoogte moet blijven, er niet wordt gerend en zonder keeper wordt gespeeld. Kortom, een sport voor ouderen waar het risico op blessures zo klein mogelijk wordt gehouden.

Deze vorm van voetbal vereist ook een speciale manier van trainen. Bij de ADO Old Stars nam Joep Breimer (foto) wekelijks die taak op zich de laatste vier jaar. Een enthousiaste trainer voor deze bijzondere doelgroep, maar daar is nu een einde aan gekomen. Niet aan de Old Stars, maar de medewerking van Joep Breimer. Hij begint half mei aan een nieuwe klus in Eindhoven bij de jeugdopleiding van PSV.

Chemie

Op donderdag 6 mei was er een ‘afscheidsfeestje’. Althans, de Old Stars namen afscheid van Joep Breimer. De chemie tussen spelers en trainer bleek duidelijk op dit afscheid op het vertrouwde complex van Laakkwartier. Er was volop lof over zijn manier van trainen en hoe Breimer in de groep stond. Hij stond tussen zijn spelers in, maar was ook duidelijk de baas waarbij door één van de spelers de term ‘sociale intelligentie’ werd genoemd.

Toespraak

Joep Breimer maakte zelf dankbaar gebruik van het moment door in een bevlogen toespraak iedereen te benoemen en te bedanken. Over de humor, de saamhorigheid, het klagen, het fanatisme, het rondootje, het walking football-partijtje en de verbazing in het begin dat die oudjes nog best goed konden voetballen. Vier jaar samen wekelijks op het veld resulteerde in een paar woorden voor alle spelers, van buurman Martin tot de tachtigers Theo en ‘slager’ Ben, van ADO-buschauffeur Arnie tot rocker Rob en van moppentapper Leo tot Oranje international Wout!

Joep Breimer was duidelijk: ,,Mannen, jullie hebben een plek in mijn hart, het waren hele bijzondere leuke jaren!”

Bron & foto: ADO Den Haag in de Maatschappij

 

Lees verder