Spanning te snijden in ‘kelder’ Eredivisie: Vandaag voorlaatste speelronde

Het is ontzettend spannend onder aan de ranglijst in de Eredivisie. Liefst vijf clubs vechten om lijfsbehoud. Ook ADO Den Haag heeft zich nog bij het viertal Willem II, FC Emmen, RKC Waalwijk en VVV-Venlo weten te nestelen door twee overwinningen op rij.

Overigens staat – met nu nog twee speelrondes te gaan – ADO Den Haag er nog wel het slechtste voor als hekkensluiter. Bovendien is het doelsaldo van de Hagenaars niet geweldig. Dit seizoen degraderen de nummers zeventien en achttien rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie. De nummer zestien kan na het spelen van play-offduels eventueel het vege lijf nog redden. De nummer vijftien komt ook volgend seizoen gewoon uit in de Eredivisie.

De stand op dit moment:

14. RKC Waalwijk – 27 punten – doelsaldo: 31-51
15. Willem II- 25 punten – doelsaldo: 34-66
16. FC Emmen – 24 punten – doelsaldo: 33-67
17. VVV Venlo – 23 punten – doelsaldo: 42-84
18. ADO Den Haag – 22 punten – doelsaldo: 26-69

ADO Den Haag speelt vanmiddag in het Cars Jeans Stadion om 14.30 uur tegen concurrent Willem II. Alle duels vanmiddag vangen overigens aan om 14.30 uur. ADO Den Haag kan bij winst dus in punten op gelijke hoogte komen, alleen is het doelsaldo van de Tilburgers veel beter.

VVV-Venlo speelt uit tegen Ajax, dat eerder dit seizoen in Venlo met 0-13 won. FC Emmen treedt op eigen veld binnen de lijnen tegen sc Heerenveen en RKC s in Waalwijk gastheer van FC Twente.

Programma’s degradatiekandidaten

Speelronde 33 (donderdag 14.30 uur)

ADO Den Haag – Willem II
FC Emmen – SC Heerenveen
Ajax – VVV Venlo

Speelronde 34 (zondag 14.30 uur)

FC Twente – ADO Den Haag
VVV Venlo – FC Emmen
Willem II – Fortuna Sittard

© Haaglanden Voetbal

Lees verder