Cain Seedorf (ADO Den Haag): ,,Blij dat ik tegen FC Twente mocht spelen”

Afgelopen zondag speelde ADO Den Haag voorlopig de laatste wedstrijd in de Eredivisie. FC Twente was in Enschede de tegenstander en trok met 3-2 aan het langste eind. Voor Cain Seedorf (foto) was het zijn derde optreden in de hoofdmacht van ADO Den Haag.

Tekst: Glenn Duijzer

John Goossens bracht ADO Den Haag in de eerste helft met twee geweldige treffers nog wel aan een 0-2 voorsprong. Karakteristiek voor dit seizoen, wist FC Twente voor rust nog de 2-2 op het scorebord te krijgen. In het Haagse kwartiertje kwam daar nog een derde treffer bij.

De meeste spelers die in de basisopstelling stonden, zien we volgend seizoen niet meer terug in de geelgroene shirts. Voor rechtsback Cain Seedorf ligt dat wat anders. In zijn derde optreden in de hoofdmacht (tweemaal basis) speelde er nog van alles. Ondanks zijn aflopende contract, is de verdediger nog wel met de club in gesprek over een nieuw contract. De jonge Seedorf had dus een reden om goed voor de dag te komen. Voor de rust liet hij regelmatig zien waarom hij in Jong ADO Den Haag een vaste basisspeler was. Helaas was Menig zijn directe concurrent en de beste speler van de thuisploeg genoemd. Na rust had Seedorf het moeilijker, net zoals zijn teamgenoten. Na afloop sprak Haaglanden Voetbal met de verdediger.

Het moet voor jou een eigenaardig seizoen zijn geweest. Je begon als basisspeler bij Jong ADO Den Haag en in de laatste Eredivisiewedstrijd van het seizoen sta je voor de tweede maal in de basis van de hoofdmacht.

,,Dat is het zeker geweest. Ik ben blij dat ik toch nog mijn opwachting mocht maken in de Eredivisie, helaas komt er geen vervolg in de Eredivisie. Voor mijzelf ben ik blij hoe het is gelopen. Ik had het persoonlijk niet anders gewenst. Voor de club wel, dat spreekt vanzelf.’”

Hoe is dat seizoen verlopen? Beginnen bij Jong ADO als basisspeler. Dan breekt Corona weer in alle hevigheid toe en mogen jullie niet meer trainen.

,,Nadat de competitie was stopgezet, mochten wij nog wel trainen. Dat hebben we als team ook gedaan. Vanaf de winterstop mocht ik enkele dagen per week meetrainen met de selectie. Dat is geleidelijk meer geworden, totdat ik vast bij het eerste mocht trainen.”

De club is gedegradeerd en veel spelers zullen vertrekken bij de club. Hoe zit dat met jou?

,,Ik heb ook een aflopend contract, maar ik ben wel in gesprek met de club. Ik heb aangegeven dat ik graag bij ADO Den Haag wil blijven. We wachten nu af hoe het verder gaat lopen. Er zijn een paar oorzaken waardoor we de gespreken nog niet verder hebben afgemaakt, denk onder andere aan de overname van de club.”

Als je nog volop in de gesprekken met de club zit, dan was dit wel een belangrijke wedstijd voor jou. Je kon tegen FC Twente je visitekaartje afgeven.

,,Het was voor mij zeker een belangrijke wedstrijd. Hoe je het ook bekijkt, de wedstrijd was in de Eredivisie. Dat is toch het hoogste niveau in Nederland. Daar kan ik alleen maar van leren. Of we nu winnen of verliezen, ik neem alles in mij op. Ik pik dit gewoon weer mee als ervaring. Ik kom hier sterker uit. Ik ben blij dat ik vandaag mocht spelen.”

Je had wel de pech met je directe tegenstander, Menig. In mijn ogen de beste speler aan FC Twente-zijde. Je liet je niet imponeren door hem, ik zag je in de eerste helft hem nog wel een koekie uitdelen.

,,Het was een zware wedstrijd, Menig is een snelle speler. In de wedstrijd leer je hem beter kennen, hoe zijn spel is. Ik had het er in het begin moeite mee, maar uiteindelijk kan ik er alleen maar beter van worden.”

Was je zenuwachtig voor deze wedstrijd?

,,Ik was bij mijn debuut wel gespannen, maar deze keer had ik er niet zoveel last van. Ik was in aanloop naar deze wedstrijd vrij kalm. Dat kon je in de eerste helft wel zien. Ik voelde mij wel op mijn gemak. De tweede helft was wat moeilijker, maar daar had het hele team last van. Dan gaat het wel meer in je hoofd zitten, maar ik was niet echt gestrest.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder