Twee ADO Den Haag-speelsters stappen komend seizoen over naar Feyenoord

|

Feyenoord komt met het vrouwenteam volgend seizoen ook uit in de Eredivisie. Manager Manon Melis is volop bezig om de selectie vorm te geven. Ook twee speelsters van ADO Den Haag Vrouwen maken de overstap naar Feyenoord: Annouk Boshuizen (foto) en Celainy Obispo.  

Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal van Feyenoord, is erg blij met de eerste externe versterkingen. ,,Vorige week konden we al bekendmaken welke speelsters vanuit de Beloften doorstromen naar Vrouwen 1, nu pakken we door met de eerste voetbalsters die van buitenaf naar Feyenoord komen.”

Avontuur

Annouk Boshuizen (22), die haar carrière begon bij VV Zwaluwen uit Vlaardingen, speelde de afgelopen vier jaar voor ADO Den Haag. De middenvelder kijkt vooral uit naar het avontuur. ,,Het is natuurlijk prachtig dat een grote club als Feyenoord nu de Eredivisie Vrouwen in gaat. Als speelster onderdeel uitmaken van die stap is ontzettend bijzonder. Ik kijk enorm uit naar de wedstrijden op Varkenoord.”

Trots

Naast Annouk Boshuizen dragen komend seizoen ook Celainy Obispo (20) en Kim Hendriks (21) het shirt van Feyenoord. Ook Obispo was de afgelopen seizoenen actief voor de club uit de Hofstad. ,,Feyenoord is mijn club”, vertelt verdediger Obispo. ,,Ik ben opgegroeid in Rotterdam-Zuid, dus ik wilde er alles aan doen om in dit shirt te spelen. Niks maakt me trotser dan dat. Volgend jaar ga ik keihard werken om Feyenoord Vrouwen 1 zo goed mogelijk op de kaart te zetten.”

De 21-jarige Kim Hendriks komt sinds 2017 in actie voor stadgenoot Excelsior.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder