ADO Den Haag heeft trainers jeugdopleiding voor komend seizoen rond

||

De jeugdopleiding van ADO Den Haag heeft de trainersstraf voor het seizoen 2021-2022 ingevuld. De kern is intact gebleven op De Aftrap, maar er wordt een aantal nieuwe gezichten verwelkomd en er vinden ook enkele verschuivingen plaats.

De drie hoogste leeftijdscategorieën behouden dezelfde trainers als in het afgelopen seizoen: Virgilio Teixeira (foto) (Onder 21), Giovanni Franken (Onder 18) en Frans Danen (Onder 17). Laatstgenoemde gaat zijn rol, zoals eerder gecommuniceerd, combineren met de functie van Coördinator Jeugdscouting. Revy Rosalia was dit seizoen assistent van Danen bij de Onder 17, maar wordt na de zomerstop de coach van ADO Den Haag Onder 16. De oud-verdediger van het eerste elftal, die in het bezit is van het UEFA A-diploma, wordt bijgestaan door Tayeb Belhaddad. Rosalia wordt op zijn beurt als Onder 17-assistent vervangen door Jimmy Charité, die overstapt van de Onder 14.

Bij ADO Den Haag Onder 15 staan komend seizoen twee nieuwe gezichten voor de groep: hoofdcoach Marciano Nonneman en assistent-trainer Rachid Rawaz. De 28-jarige Nonneman, die ook UEFA A-gediplomeerd is, had dit seizoen de Onder 16 van Almere City FC onder zijn hoede. De inwoner van Hoofddorp heeft een behoorlijke dosis ervaring opgedaan in diverse rollen bij de KNVB en heeft tevens veel bagage als techniektrainer. Naast de Onder 15 heeft ADO Den Haag Onder 14 ook een nieuwe keuzeheer, in de persoon van Levi Schwiebbe. De 34-jarige Gouwenaar, die meerdere jaren in zowel de jeugd als het eerste elftal van ADO Den Haag speelde, blijft tevens actief als performance coach bij de Onder 21. Het is nog niet definitief wie Schwiebbe zal assisteren bij de Onder 14.

Gino Ninaber blijft de scepter zwaaien bij de Onder 13-ploeg, terwijl Kevin Compier zijn trainerschap bij de Onder 16 inruilt voor een combinatierol als coach van de Onder 12 en coördinator van de ADO Den Haag Voetbalacademie. Tot slot blijft Achraf Dachraoui aan het roer staan bij de Onder 11 en zijn Roy de Geus (Onder 10) en Bas Oomens (Onder 9) onderling van team gewisseld.

Afscheid

Diverse trainers trekken de deur achter zich dicht bij de Haagse jeugdacademie. Dat geldt voor Christiaan van Dam (coach Onder 12), Thijmen Kruider (assistent-coach Onder 15), Nick Steenvoorden (assistent-coach Onder 14) en Wesley Bierens (assistent-coach Onder 9). Joep Breimer (coach Onder 15) is daarnaast naar PSV overgestapt. Tot slot wordt de vertrekkende keeperscoach Ricardo Darsan vervangen door voormalig jeugdkeeper Jack Morauw en verruilt Keith Fränkel zijn functie als assistent bij Onder 10 voor een rol als scout.

Overzicht trainersstaf jeugdopleiding 2021-2022

ADO Den Haag O21: Hoofdtrainer: Virgilio Teixeira, assistent: Gerard van Ruitenburg
ADO Den Haag O18: Hoofdtrainer: Giovanni Franken, assistent: Ronald Samson
ADO Den Haag O17: Hoofdtrainer: Frans Danen, assistent: Jimmy Charité
ADO Den Haag O16: Hoofdtrainer: Revy Rosalia, assistent: Tayeb Belhaddad
ADO Den Haag O15: Hoofdtrainer: Marciano Nonneman, assistent: Rachid Rawaz
ADO Den Haag O14: Hoofdtrainer: Levi Schwiebbe (ook performance coach O21), assistent: NBB
ADO Den Haag O13: Hoofdtrainer: Gino Ninaber, assistent: Jorik van Adrichem
ADO Den Haag O12: Hoofdtrainer: Kevin Compier (ook Coördinator Voetbalacademie), assistent: Mark Wasmus
ADO Den Haag O11: Hoofdtrainer: Achraf Dachraoui, assistent: Casper Knoester
ADO Den Haag O10: Hoofdtrainer: Roy de Geus, assistent: Wesley Kuyt
ADO Den Haag O9:   Hoofdtrainer: Bas Oomens, assistent: Reinier van Loon

Bron: ADO Den Haag

Lees verder