Omroep West: ‘Martin Jol op hoofdlijnen akkoord over koop ADO Den Haag’

Omroep West laat dinsdagavond op haar site weten, dat Martin Jol (foto) op hoofdlijnen akkoord zou zijn over de koop van ADO Den Haag. Een akkoord met grootaandeelhouder United Vansen uit China zou op handen zijn.

Volgens Omroep West zouden alleen de Nederlandse aandeelhouders van ADO (Stichting Toekomst ADO en HFC) nog hun goedkeuring moeten geven. Jol zou opereren met de ook niet onbemiddelde Ben Mandemakers (een bekende uit zijn RKC-tijd) en Hagenaar Ed Maas (ook sponsor bij Scheveningen). De naam van Jol ging al langer rond in het geruchtencircuit en hij werd – ook na zijn terugtreden – nog regelmatig gesignaleerd in het Cars Jeans Stadion.

Naar verluidt zou de deal nog voor het weekend rond kunnen komen, omdat United Vansen er alles aan gelegen is snel zaken te doen, omdat haar macht binnen de club op korte termijn voorbij zou kunnen zijn. ADO Den Haag won eerder een kort geding tegen de Chinese eigenaar, die tot nu toe verzuimde een betalingsachterstand van twee miljoen te voldoen.

AVA

Eerder werd bekend, dat Wang Hui tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) het ontslag van Frans van Steenis (voorzitter Raad van Commissarissen) wil bekrachtigen en tevens het vertrek van de interim-directeur Edwin Reijntjes. Die vergadering is echter nog niet gepland, omdat Van Steenis weigert dit te doen. De grootaandeelhouder heeft het recht dit zelf te doen na twee weken, maar Steenis hoopt dat tegen die tijd de macht van Wang Hui is uitgespeeld.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder