Kirsten van de Westeringh nieuwe speelster voor ADO Den Haag Vrouwen

||

Kirsten van de Westeringh maakt komende zomer de overstap naar ADO Den Haag Vrouwen. De 19-jarige middenvelder komt over van sc Heerenveen waar zij dit seizoen actief was.

Van de Westeringh begon haar voetbalcarrière bij vv Zeewolde en speelde daarna voor FC Twente, CTO Amsterdam en Ajax. Bij laatstgenoemde maakte Van de Westeringh haar debuut in zowel de Pure Energie Eredivisie Vrouwen als in de Champions League. Naast haar clubcarrière heeft zij in diverse nationale jeugdelftallen al haar opwachting gemaakt. Dit seizoen maakte zij net als de ADO Den Haag-speelsters Hendriks, Noordam, Ravensbergen en Dessing, deel uit van Oranje O23.

In het bijzijn van haar ouders, broertje en vriend tekende Van de Westeringh haar eenjarig-contract in het Cars Jeans Stadion. ,,ADO heeft dit seizoen opnieuw laten zien waartoe het in staat is. Het vecht als één team en levert veel strijd, waarmee het iedere week laat zien dat het de clubs uit de top drie lastig kan maken. De staf spreekt veel vertrouwen in mij uit en heeft een duidelijk plan. Mijn doel is om volgend jaar met ADO eenzelfde prestatie neer te zetten. Ik kijk er naar uit om met ze samen te werken en onze gezamenlijke doelen te behalen.’’

Hoofdtrainer Sjaak Polak is content met de komst van Van de Westeringh: ,,’Kirsten is een tweebenige middenvelder, die met haar creativiteit en scorend vermogen van zeer toegevoegde waarde is. Daarnaast beschikt zij over de echte ‘ADO-mentaliteit’ en dat zien we graag in Den Haag.”

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder