ADO Den Haag start in Keuken Kampioen Divisie thuis tegen Jong Ajax

Volgens het voorlopige competitieschema van de Keuken Kampioen Divisie – dat deze week definitief zal worden vastgesteld – begint ADO Den Haag op zondag 8 augustus om 12.15 uur in het Cars Jeans Stadion tegen Jong Ajax.

Op vrijdag 13 augustus wacht dan de uitwedstrijd tegen FC Volendam, een week later – ook op vrijdag (20/8) gevolgd door een thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

In de eerste speelronde spelen de andere degradanten FC Emmen en VVV Venlo respectievelijk uit tegen Telstar en thuis tegen NAC Breda.

Publiek in de stadions

Het kabinet is voornemens om per 1 juli bij grote evenementen weer publiek toe te staan op basis van volledige vaccinatie of een negatieve coronatest. Dit wordt momenteel nader uitgewerkt door de overheid en op korte termijn gepresenteerd. De betaald voetbalcompetities zullen in ieder geval van start gaan met beperkt publiek. Als de positieve ontwikkelingen van de coronapandemie doorzetten, kan zo snel mogelijk worden toegewerkt naar een optimale bezettingsgraad bij voorkeur – en niet langer dan noodzakelijk – weer zonder coronatesten.

Zaterdag 16.30 uur

De pilot met Eredivisiewedstrijden op zaterdag om 16.30 uur wordt verlengd. Dit is besproken met de Eredivisie CV en het Supporterscollectief Nederland. Op dagen dat om 16.30 uur geen Eredivisiewedstrijd wordt gespeeld, zal een Keuken Kampioen Divisiewedstrijd worden ingepland.

Het concept competitieprogramma is afgestemd met alle betaald voetbalclubs, de Eredivisie CV, de Coöperatie Eerste Divisie, ESPN en de lokale autoriteiten en wordt later deze week definitief vastgesteld.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder