ADO Den Haag Vrouwen start nieuwe seizoen tegen Feyenoord

|

De KNVB heeft het speelschema van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen 2021-2022 bekend gemaakt. ADO Den Haag Vrouwen start de competitie met een thuiswedstrijd op zondag 29 augustus tegen nieuwkomer Feyenoord. De eerste uitwedstrijd voor het team van Sjaak Polak (foto) wordt op vrijdag 3 september gespeeld. VV Alkmaar is dan de tegenstander.

De opzet van de competitie voor het seizoen 2021-2022 is nieuw, met als doel de beste competitieopzet voor nu en de toekomst te vinden en zo het gat met de Europese topcompetities te verkleinen. In het nieuwe competitiemodel vervallen de play-offs en spelen alle teams drie keer tegen elkaar in een reguliere competitie. De stand op de ranglijst nadat alle clubs twee keer tegen elkaar hebben gespeeld, is bepalend voor de thuis/uit-verhouding van de acht wedstrijden in de derde competitiehelft en bepaalt welke teams men in de vier thuiswedstrijden treft en welke in de vier uitwedstrijden.

Omdat de Pure Energie Eredivisie Vrouwen komend seizoen uit negen teams bestaat, is iedere speelronde één club vrij. Haaglanden Voetbal zal komend seizoen in haar TV-programma’s Studio ADO ook veelvuldig aandacht schenken aan de ADO Den Haag Vrouwen.

Bekijk hieronder het speelschema.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder