Spanjaard Pascu van ADO Den Haag stapt over naar FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft de komst van acht nieuwe spelers bekend gemaakt. Tot die acht behoort ook de van ADO Den Haag afkomstige Spanjaard José Pascual Alba Seva, beter bekend als Pascu (foto).

Pascu is voor FC Dordrecht – net als de ook aangetrokken Tim Hölscher – een speler met eredivisie-ervaring. Voor de trainer van de Schapenkoppen, Michele Santoni, kent Pascu wellicht nog uit zijn periode vorig seizoen bij ADO Den Haag.

Pascu tekende bij ADO Den Haag en contract voor één seizoen, met een optie voor nog twee seizoenen. Hij werd geboren in het Spaanse Santa Pola, een plaatsje ten zuiden van Alicante. In deze stad zette hij bij Lacross Babel CF zijn eerste stappen in het voetbal. Op 13-jarige leeftijd werd de middenvelder gehaald door Valencia, waar hij in totaal zeven jaar doorbracht. Als speler van Valencia Onder 19 speelde hij acht wedstrijden in de UEFA Youth League. In deze periode kwam Pascu ook tot vier interlands voor Spanje Onder 18 en werd hij ook opgeroepen voor Spanje Onder 19.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder