ADO Den Haag bevestigt officieel vertrek Matthys, Bourard en Reemst

Wat Haaglanden Voetbal eerder al meldde, is nu ook officieel bevestigd door ADO Den Haag. Samy Bourard en Hervé Matthys (foto) hebben de club definitief verlaten. ADO Den Haag was in gesprek met beide spelers over een eventuele verlenging van het aflopende contract, maar daar is niets uitgekomen.

De bestemmingen voor Bourard en Matthys zijn respectievelijk Israël en België. Ook Benjamin Reemst heeft een nieuwe bestemming gevonden, de middenvelder vertrekt naar FC Dordrecht.

Samy Bourard heeft een contract getekend bij Hapoel Hadera, dat uitkomt op het hoogste niveau in Israël. De aanvallende middenvelder streek in 2020 neer in Den Haag. Daarvoor kwam de Belg uit voor Anderlecht, St. Truiden en FC Eindhoven. Gedurende zijn periode bij ADO Den Haag maakte Bourard kort de overstap naar het Hongaarse Fehérvár, waarna hij weer terugkeerde in de Hofstad. In totaal droeg Samy Bourard 57 keer het shirt van ADO Den Haag in officiële duels. Hierin scoorde de 26-jarige middenvelder elf keer en was hij goed voor drie assists.

Geboorteland

Deze week werd officieel bekendgemaakt dat Hervé Matthys verkast naar Beerschot in België, waardoor hij dus terugkeert naar zijn geboorteland. Matthys was afgelopen seizoen een vaste waarde in het eerste elftal van ADO Den Haag en kwam maar liefst tot 41 duels in competitie, beker en de play-offs.

De jonge Benjamin Reemst was al eerder vertrokken bij ADO Den Haag. Hij tekende begin juni al een contract voor twee seizoenen bij FC Dordrecht.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder