ADO Den Haag pakte vrijdagavond bij Jong AZ belangrijke winst. En dat betekent dat de kans op directe promotie nog niet verkeken is. FC Volendam komt vandaag nog in actie tegen Jong Ajax.

Foto’s: Orange Pictures

Als technische verantwoordelijke zat bij ADO Den Haag Edwin Grünholz op de bank. Trainer Giovanni Franken was de gehele week al ziek en moest ook het duel tegen Jong AZ aan zich voorbij laten gaan.

In Wijdewormer viel er het eerste kwartier niet veel te genieten. Pas daarna verschenen beide teams meer in de zestien van elkaar. Thomas Verheydt kon te weinig kracht meegeven aan een kopbal. Bij ADO Den Haag pech, dat verdediger Hervé Matthys de strijd moest staken. Voor hem kwam Benjamin Reemst in de ploeg, die op het middenveld ging spelen. Dhoraso Klas ging op zijn beurt centraal achterin spelen.

In de slotfase van het eerste bedrijf wat kansen voor de bezoekers. Xander Severina kwam bij een actie niet verder dan doelman Westerveld en in de rebound van Thomas Verheydt was de doelman van Jong AZ wederom de winnaar.

In de rust bleef invaller Reemst in de kleedkamer achter met een blessure. Nieuweling David Puclin kwam voor hem in de ploeg. In de tweede helft bleek Jong AZ te beschikken over een stugge defensie. In aanvallend opzicht had ADO Den Haag niet veel te duchten van de Noord-Hollanders. Na dik een uur spelen kwam ADO Den Haag dan toch aan de leiding. Een voorzet op maat van Ricardo Kishna kwam bij Thomas Verheydt die met een prima kopbal doelman Westerveld klopte: 0-1. De meegereisde supporters in het uitvak beleefden met Verheydt die treffer en vielen over de boarding. Na een kort oponthoud kon het duel verder.

Scheidsrechter Gansner telde veertien minuten bij, onder meer vanwege het oponthoud met de boarding, maar in de stand kwam geen wijziging meer. Een clean sheet voor doelman Wentges en drie punten voor ADO Den Haag.