ADO Den Haag loopt bij sc Heracles oorwassing op

|||

ADO Den Haag was vol vertrouwen voorafgaande aan het eerste duel in de competitie, uit tegen sc Heracles. Het duel liep echter op een enorme teleurstelling uit. De thuisploeg was voor rust oppermachtig en legde al gelijk de basis voor de drie punten: 4-0.

Tekst: Ton Beije           |      Foto’s: Orange Pictures

Trainer Dirk Kuijt hield bij aanvang van het duel Gregor Breinburg – die niet helemaal fit was – op de bank en posteerde in zijn plaats Jordy Wehrmann op het middenveld. sc Heracles kwam sterk uit de startblokken. ADO Den Haag startte niet fanatiek – wat ook vorig seizoen wel eens gebeurde – en liep al na vier minuten tegen een achterstand aan. Marko Vejinovic, oud-speler van ADO Den Haag, liet de bal van buiten de zestien met veel effect in de bovenhoek verdwijnen, buiten bereik van doelman Hugo Wentges: 1-0.

Bij ADO Den Haag liep het voor geen meter, er werden te veel fouten gemaakt en spelers werden van het kastje naar de muur gestuurd. Halverwege het eerste bedrijf wist de thuisploeg de marge te verdubbelen. Op links in de verdediging werd door ADO Den Haag de bal knullig verspeeld, waarna Samuel Armenteros het strafschopgebied indook en de bal beheerst langs Wentges schoof: 2-0. De ploeg van Kuijt mocht van geluk spreken dat Hansson nog een enorme mogelijkheid ongebruikt liet, maar na dik een half uur spelen, lag ook de derde Almelose treffer al in het ADO-doel. Armenteros werd in het centrum knap aangespeeld, nam de bal mee en schoof met buitenkant voet binnen langs een kansloze Wentges: 3-0

ADO Den Haag kreeg – hoewel het nauwelijks kansen wist te scheppen – toch een kans om iets terug te doen. Dhoraso Klas bracht de bal bij Xander Severina, die het speeltuig wel aannam, maar alleen een rollertje richting doelman in huis had. De gifbeker moest voor ADO Den Haag voor rust helemaal leeg. Een snelle actie op links in de laatste minuut bracht de bal op maat voor het Haagse doel, waar Nikolai Laursen attent reageerde en onhoudbaar de 4-0 scoorde.

ADO Den Haag stond voor een onmogelijke opgave om nog met succes weg te komen uit Almelo. De ploeg van Kuijt moest meer de schade beperkt zien te houden en hopen op een doelpuntje. Xander Severina bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Amar Catic. Het duel verliep in eerste aanleg beter dan voor rust voor ADO Den Haag. Na een overtreding van Dirk Carlson op Anas Ouahim ging de bal na ruim een uur spelen bij de Hagenaars op de stip. Samuel Armenteros kreeg de kans zijn derde treffer van de avond te maken, maar doelman Hugo Wentges haalde zijn pingel knap uit de benedenhoek.

sc Heracles nam na rust duidelijk wat gas terug en dat kwam ADO Den Haag goed uit. Wat de ploeg van Kuijt liet zien was nog niet bijster goed, maar de schade werd in ieder geval beperkt gehouden. Echt gevaarlijk konden de bezoekers niet worden. Thomas Verheydt heeft geen enkele bruikbare voorzet gekregen oom daar iets nuttigs mee te doen.

Zuur

Terecht merkte Kuijt na afloop op, dat de uitslag uiterst zuur was, maar dat dat nog niets af zou doen aan de ambities van de ploeg. Uithuilen, de wedstrijd goed analyseren en daarna snel vergeten en het vizier richten op de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch zondag aanstaande, zonder publiek, in het eigen stadion.