ADO Den Haag na rust op schot in traditioneel duel bij Laakkwartier

|||||||||||||||||||||||||||||||

ADO Den Haag speelde traditioneel haar eerste oefenduel van het seizoen weer aan de Jan van Beersstraat in Den Haag tegen Laakkwartier, dat komend seizoen moet aantreden in de zaterdag derde klasse. Na een ruststand van 0-4, eindigde het duel in een eclatante 0-13 zege voor de profs.

Tekst: Ton Beije           |       Foto’s: Aad van der Knaap

ADO Den Haag startte sterk en had al na drie minuten op 0-1 kunnen komen, maar een kopbal van dichtbij werd knap gekeerd door Laakkwartier-doelman Alessandro Veugelers. Na bijna een kwartier spelen werd Xander Severina na een solo neergelegd in de zestien. Normaliter een strafschop, maar scheidsrechter Roelof Luinge dacht daar anders over en liet doorspelen.

Vlak daarna kwam ADO Den Haag dan toch op voorsprong. Nick Broekhuizen stoomde langs de achterlijn op en bracht de bal voor waarna Severina de bal alleen nog maar hoefde aan te raken: 0-1. Een minuut later was het weer raak. Dhoraso Klas gaf net binnen het strafschopgebied met een schuiver doelman Veugelers weer het nakijken: 0-2. Weer een minuut later was de opgekomen Nigel Owusu dichtbij 0-3, maar de Laakkwartier-doelman bracht op tijd redding.

Een minuut later, in de 34e minuut, kwam de 0-3 alsnog op het scorebord. Met een knap schot vanaf de rand van de zestien in de kruising schreef Klas deze treffer op zijn naam. Klas stond ook van het vierde ADO-doelpunt. Na de knappe pass van Klas liet Severina de bal met een simpele voetbeweging in het Laakkwartier-doel verdwijnen: 0-4. En daar bleef het bij tot aan de rust.

Na rust bracht trainer Dirk Kuijt een nieuw elftal binnen de lijnen. Na voorbereidend werk van Rafael Struick scoorde de in het veld gekomen Thomas Verheydt binnen vijf minuten de 0-5. Een minuut later raakte Verheydt na een prima volley de lat. In dezelfde minuut echt maakte nieuwkomer Max de Waal het halve dozijn treffers rond: 0-6. Na een uur spelen ging de doelpuntenmachine van ADO Den Haag verder. Finn van Breemen tekende voor de 0-7. Drie minuten later konden de ADO-fans weer juichen. Na een prima combinatie met Thomas Verheydt was Max de Waal na een knappe beweging weer trefzeker: 0-8. Halverwege het tweede bedrijf dacht Verheydt weer te scoren, maar hij gebruikte een handje bij het meenemen van de bal en dat was arbiter Luinge – op advies – niet ontgaan.

Twee minuten later, in de zeventigste minuut, viel toch de 0-9 via jeugdinternational Finn Dicke die langs de grond de voor doelman Alessandro Veugelers ingevallen Liewe van Slooten voor de eerste maal de gang naar het net liet maken. Een minuut later waren de dubbele cijfers een feit. Amar Catic haalde uit vanaf de rand zestien en Van Slooten was weer geklopt: 0-10. In die fase ging het hard want weer een minuut later scoorde Max de Waal op aangaven van Catic. De Waal liet in de korte tijd zien, dat hij een speler is, waar ADO Den Haag mogelijk veel plezier van kan krijgen.

Twaalf minuten voor tijd weer een prima actie op links van Rafael Struick (hij speelde een sterke partij die tweede helft) die Verheydt door de lucht op maat bediende en de fysiek sterke spits knikte de 0-12 binnen. Tien minuten voor tijd viel de laatste treffer en ook die kwam op naam van Max de Waal: 0-13. Zeven minuten voor tijd kreeg Laakkwartier eigenlijk haar eerste echte kans, maar Karam Boukhari zocht het doel van ADO Den Haag te hoog.

Komende week gaat ADO Den Haag op trainingskamp. Dat begint maandag op de eigen locatie in Rijswijk en wordt dinsdag voortgezet in Noordwijk en vanaf donderdag in Zeist.