ADO Den Haag verliest twee punten in extra tijd

|||||||||||||||||||||||||||||

De 1-0 voorsprong tegen Jong FC Utrecht werd in de 92e minuut verspeeld, waardoor ADO Den Haag niet steeg op de ranglijst. Dit was wel gewenst omdat de rangschikking bepaalt wie de tegenstander wordt in de nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie.

Tekst: Pieter Donath        |       Foto’s: Eric de Wit

In een teleurstellende, al om kwart over twaalf gestarte, wedstrijd begon ADO Den Haag niet goed. Trainer Giovanni Franken moest in de beginfase veel coachen om zijn spelers goed te laten anticiperen op de speelwijze van de ‘jonkies’ uit Utrecht. Vooral Derensili Sanches Fernandes was vanaf het middenveld zeer beweeglijk en dus een dreiging voor de Haagse verdedigers. Kort nadat alles goed stond, scoorde Dhoraso Klas in de twaalfde minuut de 1-0. De eerste dreiging en corner kwam van Amar Catic. Bij de tweede paal werd de bal via een halve omhaal onhoudbaar in de verre hoek geschoten.

Typerend voor de wedstrijd was dat pas na een krap half uur Thomas Verheydt richting doel kon koppen. Overigens was de hele wedstrijd de bezetting van de vleugels slecht ingevuld. Ook door de meer centrale rol van de als linkerspits gestarte Ricardo Kishna. Opvallend was dat de rust inging na exact 45 minuten. Jong FC Utrecht bood goed tegenstand, maar kwam niet tot doelpogingen. Slechts één keer werd Hugo Wentges getest. ADO Den Haag speelde niet goed, maar kreeg wel enkele mogelijkheden via de verdedigers Boy Kemper en Hervé Matthys. Slechts twee keer werd Thomas Verheydt in stelling gebracht, maar verder dan een mislukte omhaal kwam hij niet.

Vijf minuten voor de officiële speeltijd werd hij met een lichte blessure gewisseld. Hij en de eerder gewisselde Sem Steijn, Ricardo Kishna en Daryl Janmaat maakten dus de toegevoegde extra tijd van vijf minuten niet mee. Na afloop zei Giovanni Franken dat hij op dat moment blij was met die extra tijd omdat hij diverse kansen zag om de voorsprong te vergroten. Het pakte anders uit. Via het tweede schot van de wedstrijd tussen de palen schoot de ingevallen Mohamed Akharaz de 1-1 binnen, waarmee Jong FC Utrecht zich beloonde voor de goede tegenstand. ADO Den Haag heeft nu evenveel punten als Excelsior, maar staat op de vijfde plaats door een minder doelsaldo. Komende vrijdag wordt weer thuis gespeeld, tegen Almere City FC.