ADO Den Haag voor derde maal op rij met lege handen

|||

Ook in de derde competitiewedstrijd is ADO Den Haag er niet in geslaagd minimaal een punt te pakken. In Maastricht werd met 3-1 verloren. Wel mocht de Haagse ploeg het eerste doelpunt begroeten. ADO Den Haag staat nu na drie duels onderaan in de Keuken Kampioen Divisie, nul punten, één doelpunt voor en negen tegen!

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Orange Pictures

Trainer Dirk Kuijt kon geen beroep doen op Dirk Carlson (vorige week matige eerste helft en vervangen) en Max de Waal. Tyrese Asante startte in de basis in het centrum van de defensie.

Vooraf waren de bedoelingen aan Haagse kant prima. De wil was er ok van de hatelijke nul punten af te komen. De start in De Geusselt was echter zeer teleurstellend. Door knullig verdedigen keek ADO Den Haag al binnen een minuut tegen een achterstand aan. Door tot tweemaal toe onvoldoende ingrijpen, kon Koen Kostons de bal langs Hugo Wentges schuiven: 1-0.

ADO Den Haag probeerde wel terug te komen in de wedstrijd, maar het spel liet te wensen over. Verheydt was dicht bij de gelijkmaker op aangeven van Joël Zwarts, maar de nul bleef voor de Hagenaars op het scorebord staan. ADO Den Haag kreeg mogelijkheden, maar ook MVV kreeg kansen om de marge te verdubbelen. Koen Kostons kreeg zo’n mogelijkheid, maar prikte de bal naast het Haagse doel. Echt wakker bleek de Haagse defensie niet, want in de 24e minuut viel dan toch de tweede treffer voor de ploeg van Maurice Verberne. Een inzet leek naast te gaan, maar Mart Remans reageerde attent en plaatste de bal in het doel, al zat Wentges er bijna nog op tijd bij: 2-0.

Toch kwam ADO Den Haag na ruim een half uur spelen terug in de wedstrijd. Na een scrimmage voor het MVV-doel, kwam de bal via de doelman bij Thomas Verheydt, die met een ferme en bekeken kopbal de 2-1 aantekende. De eerste treffer voor ADO Den Haag en spits Verheydt dit seizoen was een feit. De rust ging in met die 2-1 stand en direct na de pauze trok ADO Den Haag fel van leer om te trachten langszij te komen. Kansen waren er zeker, maar onder meer Joël Zwarts had het geluk niet aan zijn zijde. In plaats van op gelijke hoogte te komen, kreeg ADO Den Haag in de 68e minuut de genadeklap. Invaller Dailon Livramento kwam in het centrum vrij te staan en in twee instanties wist hij de bal langs Wentges – die ook niet helemaal vrijuit ging bij die treffer – te schuiven: 3-1.

Bij ADO Den Haag mocht Jesse Reinders nog zijn debuut maken. Hij kwam vlak voor tijd in het veld voor Gregor Breinburg. En voor de derde maal op rij moesten de ADO Den Haag-spelers met lege handen richting kleedkamer. ADO Den Haag moet nu in de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax proberen van die rode lantaarn af te komen.

Opstellingen

MVV Maastricht:
Matthys; T. Zeegers, R. Zeegers, Waem, Labylle; Blummel, Dzepar, Souren, Remans; Kostons (46. Livramento), Steuckers (76. Van Bommel).

ADO Den Haag:
Wentges; Hall, Asante, Werker, Kemper; Wehrmann (66. Komljenovic), Breinburg (88. Reinders), Klas (84. Esajas); Severina (88. Struick), Verheydt, Zwarts (66. Catic).

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder
Net binnen