Amber Verspaget van ADO Den Haag Vrouwen naar Feyenoord

Amber Verspaget (foto) heeft dinsdagmiddag een contract voor twee jaar getekend bij Feyenoord. De 24-jarige verdedigster komt na het huidige seizoen over van ADO Den Haag en is voor Feyenoord Vrouwen de eerste versterking voor het seizoen 2022-2023.

,,Met het aantrekken van Amber halen we een speelster in huis die al beschikt over de nodige ervaring op het hoogste niveau”, zegt coördinator vrouwenvoetbal van Feyenoord, Manon Melis. ,,We zijn dan ook erg blij dat ze vanaf volgend seizoen bij ons zal spelen en hebben er alle vertrouwen in dat ze met haar leiderschap en topsportmentaliteit ook bij Feyenoord Vrouwen zal uitgroeien tot een belangrijke schakel.”

Droom

Voor Verspaget zelf is de overstap naar Feyenoord een droom die uitkomt. ,,Feyenoord is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader en mijn broertje zijn fanatieke Feyenoord-supporters, dus ik heb het eigenlijk van hen overgenomen. Hierdoor is het voor mij erg speciaal dat ik hier nu een contract heb mogen tekenen en na de zomerstop in het Feyenoord-shirt speel. Tevens spreken de ambities en faciliteiten van de club mij erg aan en heb ik nu al veel zin om te beginnen.”

Vier seizoenen

De geboren en getogen Brabantse begon haar voetbalcarrière bij de amateurs van Wilhelmina Boys uit haar woonplaats Best. Via CTO Eindhoven maakte Verspaget in 2016 de overstap naar Achilles’29. Na twee seizoenen Groesbeek werd haar volgende club ADO Den Haag. In de Hofstad is de verdedigster momenteel bezig aan haar vierde seizoen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder