Dhoraso Moreo Klas: ,,Snelle 1-0 werkte als steuntje in de rug”

|

In de vierde wedstrijd van het seizoen kon ADO Den Haag dan eindelijk een overwinning vieren. Drie wedstrijden niet winnen gaat aan het zelfvertrouwen knagen. Dat was zeker het geval bij ADO Den Haag, waar de verwachtingen voor dit seizoen hoog zijn.

Tekst: Glenn Duijzer

Trainer Dirk Kuyt heeft aangegeven dat promoveren de doelstelling is. Dat is vooraf een pittige doelstelling, maar gezien de prestaties van het afgelopen seizoen niet helemaal onterecht. ADO Den Haag miste op twintig minuten na de promotie naar de Eredivisie. Vorige week sprak Haaglanden Voetbal met Dhoraso Moreo Klas (foto) over de snelle tegentreffer, die de ploeg in Maastricht moest incasseren.

Een dergelijke treffer was wel degelijk van invloed op het verdere verloop van de wedstrijd. De wedstrijd tegen Jong Ajax zou wat Klas betreft de ommekeer worden. Mede door een snelle treffer van Joël Zwarts wonnen de geel-groenen met 4-0 van de Amsterdamse reserves. Reden genoeg om toch weer met Klas terug te blikken op de eerste overwinning.

Vorige week in Maastricht kwam je met de nodige tegenzin naar de mixed-zone. Met welk gevoel kom je nu?

,,Met een veel beter gevoel. Het kan gewoon niet veel beter dan nu.’’

De laatste vraag vorige week was ‘Of Ajax het kind van de rekening zou worden’?

,,Dat is zeker gebeurd. Die snelle 1-0 werkte dan als een steuntje in de rug. Een mooie voorzet van Severina en Zwarts kopte hem goed in. Dan beginnen we goed aan de wedstrijd. Maar iedereen had vooraf al een goed gevoel over een goede afloop van deze wedstrijd.’’

Een wedstrijd met twee verschillende helften. Ondanks de 2-0 voorsprong, liet Jong Ajax het betere voetbal zien. Na rust was dat helemaal gekanteld en kwamen de bezoekers goed weg met slechts 4-0.

,,Ik denk dat de 4-0 een mooie uitslag is. Het had meer kunnen zijn, zeker gezien de kansen die we na rust kregen. Maar over de gehele wedstrijd bekeken kunnen we tevreden zijn. We hebben niet vaak de bal gehad om deze rustig rond te kunnen spelen. We zakten in om vooral de nul te behouden en dan op de counter er gevaarlijk uit te komen. Dat is denk ik wel aardig gelukt.’’

Was dat de tactiek, meer inzakken om in de counter gevaarlijk te zijn?

,,Nee, eigenlijk niet. We wilden er vanaf het begin vol op klappen, zeker de eerste vijftien minuten de druk heel hooghouden. Dat resulteerde in de snelle treffer. Je kunt niet de gehele wedstrijd druk blijven zetten en daarom zakten we meer in. We lieten Jong Ajax tot de middenlijn komen om ze vanaf daar aan te pakken en de counter eruit te gooien.’’

Vorige week hadden we het ook over de invloeden van de supporters. Hoewel het er niet veel waren, was het toch belangrijk voor jullie?

,,Ik heb dat vorige week ook gezegd, als we het publiek erachter krijgen, dan krijgen wij als spelers een boost. Die 1-0 zorgde er wel direct voor dat het publiek achter de ploeg bleef staan. Dat geeft ons meer power en ik ben ervan overtuigd, dat we er ook harder door gaan lopen. Ze geven ons de motivatie om net dat ene stapje harder of meer te lopen. Ik denk dat de aanwezigheid van het thuispubliek van positieve invloed is geweest op onze ploeg, wat er mede voor gezorgd heeft, dat we met 4-0 hebben gewonnen.’’