Gerard van Ruitenbrug: ,,Feyenoord thuis weer een interessante wedstrijd”

Na de overwinning op NAC Breda O21 staat voor ADO Den Haag O21 de volgende thuiswedstrijd weer op het programma. Ditmaal is vanmiddag op De Aftrap in het Zuiderpark (aanvang 15.00 uur) Feyenoord O21 de tegenstander.

Tekst: Glenn Duijzer

In de najaarscompetitie wisten de geelgroenen in Rotterdam te winnen. De thuiswedstrijd werd een 2-2 gelijkspel na een 0-2 tussenstand.

Het is duidelijk dat de Rotterdamse club graag naar de Tweede Divisie wil promoveren. Dat is een lange weg, maar de eerste horde is een kampioenschap in Divisie 1. De najaarscompetitie werd op een derde plaats afgesloten. Kortom een wordt een interessante wedstrijd. Haaglanden Voetbal praat bij met de coach van ADO Den Haag O21, Gerard van Ruitenburg (foto).

Feyenoord is één van de zwaarste tegenstanders in de deze poule.

,,Het wordt een lastige wedstrijd voor beide partijen. Feyenoord 1 speelt zaterdagavond, dat is weer in ons voordeel. Ik denk wel dat er tegen Feyenoord altijd mogelijkheden zijn om een goed resultaat te behalen.”

We hebben het er al eerder over gehad. Feyenoord moét promoveren. Ze hebben een grote selectie en zelfs enkele spelers er speciaal voor aangetrokken.

,,Dat klopt, maar ze kunnen niet iedereen meenemen. Ik verwacht wel een sterke opstelling van Feyenoord. Het wordt best een interessante wedstrijd.”

Het nadeel van een halve competitie en daardoor slechts drie thuiswedstrijden is, dat deze wedstrijd alleen maar gewonnen kan worden?

,,Ik denk dat handhaving mogelijk is bij drie gewonnen wedstrijden. Dat zouden dan je thuiswedstrijden moeten zijn. Lukt dat niet, dan moet je dus een uitwedstrijd winnen. Dat zou dan bij NEC of Willem II moeten gebeuren. Daarvan hebben we er al één van gewonnen. Tegen NAC hebben we verdiend gewonnen. We gingen steeds beter spelen gedurende de wedstrijd. Het is jammer dat we het niet in meer doelpunten konden uitdrukken.”

Feyenoord heeft slechts één punt meer, het verschil is dus klein.

,,Deze wedstrijd gaat er om, stel dat wij een resultaat kunnen behalen. Dan doen we echt goede zaken. Dan slaan we een gat onderin. NAC en NEC hebben beide nul punten. De kans dat die punten gaan pakken is ook groot.”

Verwacht je nog spelers vanuit de selectie?

,,Dat is nog niet bekend. Ik moet afwachten hoe de wedstrijd in Venlo verloopt en welke spelers er dan beschikbaar zijn voor zaterdag. Ik verwacht dat de geschorste Amofa wordt vervangen door Asante. Dan zullen de broertjes Mulder niet starten. Het is koffiedik kijken wie er uit de selectie worden doorgeschoven.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder