Grasmat ADO Den Haag op één in ‘veldencompetitie’ KKD

Nadat eerder de tussenstand van de veldencompetitie in de Eredivisie bekend werd gemaakt, was het nu tijd voor de tussenstand na twintig speelronden in de Keuken Kampioen Divisie.

De aanvoerders van de clubs in de Keuken Kampioen Divisie geven eveneens wekelijks hun waardering aan de velden in Nederland. Na elke speelronde ontvangt VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko van de aanvoerders van de uitspelende clubs een tekstbericht met de waardering van 1 (slecht) tot en met 5 (topveld) voor het veld waarop zij gespeeld hebben.

ADO Den Haag

Vorig jaar eindigde Jong Ajax bovenaan en was het kunstgras van Excelsior hekkensluiter. Roda JC speelt sinds dit seizoen weer op echt gras, waarmee zij direct op een zesde plek in de tussenstand staan. In de eindstand van vorig jaar eindigden de Limburgers op een zestiende plek met de kunstgrasmat.

ADO Den Haag eindigde vorig jaar op de derde plek in de Eredivisie, nu gaat de grasmat van het Cars Jeans Stadion aan kop in de tussenstand van de KKD. Plek twee en drie worden bezet door de grasmat van NAC Breda en die van De Graafschap.

Minder

De kunstgrasvelden worden, gelijk voorgaande jaren, minder beoordeeld dan de natuurgrasvelden in de KKD en zijn terug te vinden vanaf plek elf. Het kunstgrasveld van Excelsior staat op de elfde plek, waar de club afgelopen jaar nog op de laatste plek eindigde met haar veld. De kunstgrasvelden van Helmond Sport, Top Oss en  FC Volendam bezetten gezamenlijk de laatste plek in deze tussenstand.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder