Jeugdig ADO Den Haag redt het niet bij FC Emmen

|||

ADO Den Haag, dat met een zeer jong team de laatste wedstrijd van het seizoen speelde, redde het niet bij kampioen FC Emmen. Er was gekozen voor een jong team, om de basisspelers rust te geven in de aanloop naar de play-offs. Na een ruststand van 0-0, werd het aan De Oude Meerdijk toch nog 3-0.

Foto’s: Orange Pictures

Het basisteam stond voor het grootste deel uit spelers van het Onder 21-team. In vergelijking met de laatste wedstrijd tegen Almere City FC was het team op alle posities gewijzigd. Op de bank zat ook niet als verantwoordelijke Giovanni Franken, maar Edwin Grünholz, als onderdeel voor zijn eindexamen voor het diploma UEFA/Pro.

Het was logisch dat FC Emmen de sterkere ploeg was, maar veel kansen leverde het niet op. De eerste echte kans was zelfs voor ADO Den Haag. Xander Severina slaagde er net niet in een goede actie te bekronen met een doelpunt want doelman Brouwer was op zijn post. Pas na een half uur spelen was de thuisploeg dicht bij een treffer, maar Rui Mendes zag zijn inzet in het zijnet verdwijnen. Vlak daarna kreeg aan de andere kant ADO Den Haag weer een kans, maar de snelle Amar Catic strandde ook op doelman Brouwer. In de slotfase van de eerste helft kreeg FC Emmen nog twee mogelijkheden, maar in beide gevallen werd het Haagse doel te hoog gezocht.

In de pauze bleven bij ADO Den Haag Michael Mulder, David Puclin en Fabian Shahaj in de kleedkamer achter. Voor hen bracht Grünholz in het veld Esajas, jeugdinternational Finn Dicke en Rafael Struick. FC Emmen startte sterk en doelman Allessandro Damen moest twee keer handelend optreden bij schoten van Rui Mendes. Na tien minuten was het toch raak en kwam FC Emmen via Lorenzo Burnet (die later tot Man of the match zou worden uitgeroepen) op 1-0. Tien minuten later wist Rui Mendes de marge te verdubbelen voor de gastheren: 2-0.

Daarmee was het nog niet gedaan, want achttien minuten voor tijd was invaller Güclü verantwoordelijk voor de 3-0. In de laatste twintig minuten drong FC Emmen niet echt meer aan, maar kon ADO Den Haag aanvallend ook niet veel meer uitrichten. Rafael Struick kwam nog tot een inzet in het zijnet. Vijf minuten voor tijd mocht bij ADO Den Haag de laatste invaller debuteren, Finn van Breemen, die Nigel Owusu verving, die kan terugkijken op een prima wedstrijd in de hoofdmacht.