Jeugdinternational Finn Dicke tekent profcontract bij ADO Den Haag

Finn Dicke, speler uit de eigen jeugdopleiding van ADO Den Haag, heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2024 aan de club verbindt. De 17-jarige centrale verdediger annex middenvelder is geboren en getogen in Den Haag en daardoor is het een heugelijk moment voor hem en zijn familie.

,,Voor mij is dit een heel mooi en trots gevoel. Het is mooi dat mijn prestaties van afgelopen tijd gezien worden en dat het nu beloond wordt met een contract”, reageert Dicke op de site van de club.

HVV

Finn Dicke begon met voetballen bij HVV in Den Haag en kwam in 2013 in de jeugdopleiding van ADO Den Haag terecht. Inmiddels is Dicke al een aantal keer uitgenodigd voor nationale jeugdselecties en dit seizoen kwam de rechtsbenige speler tot acht wedstrijden in de competitie. De potentie die Dicke laat zien tijdens wedstrijden en trainingen wordt dus nu beloond met een eerste profcontract.

Talentvol

Albert van der Dussen, Academy Director en Technisch Manager a.i.: ,,Het is geweldig dat we met Finn opnieuw een talent uit eigen opleiding langer aan de club weten te binden. Daarnaast is het een jongen uit Den Haag wat het natuurlijk extra mooi maakt. Het is een talentvolle verdediger en middenvelder met potentie en we gaan hem helpen om de volgende stap te maken.”

Hij traint al een tijdje mee met het eerste van ADO Den Haag. Finn Dicke zal gaan spelen met rugnummer 24 meldt ADO Den Haag. Op de foto tekent Finn Dicke (links) ZIJN CONTRACT. Rechts Albert van der Dussen.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: ADO Den Haag)

Lees verder