Jeugdspelers Sky Heesen en Maikey Houwaart tekenen bij ADO Den Haag

||

De jeugdspelers Sky Heesen en Maikey Houwaart hebben hun eerste profcontract getekend bij ADO Den Haag. De centrale verdediger en spits van ADO Den Haag O17 zijn nu tot in ieder geval medio 2025 aan de club verbonden.

Academy Director Albert van der Dussen is blij deze talenten met een eerste profcontract aan de club te binden: ,,We zijn erg verheugd dat we deze jongens voor meerdere jaren weten te binden aan de club en verwachten veel van ze de komende jaren”, laat hij weten op de clubsite.

Albert van der Dussen over Maikey Houwaart (foto boven): ,,Hij is al sinds 2013 speler van de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Hij kwam toentertijd over van VELO. Hij is een echte nummer negen met een neusje voor het doel. Door zijn doorzettingsvermogen en onvermoeibaarheid is het een typische ADO Den Haag-speler.”

,,Sky Heesen (foto hierboven) zit sinds 2019 bij ADO Den Haag en komt van PVCV”, laat Van der Dussen weten. ,,Hij is een fysiek sterke centrale verdediger, die op jonge leeftijd rust aan de bal uitstraalt. Als aanvoerder van O17 heeft hij de juiste uitstraling, is sterk in de persoonlijke duels en heeft zich ook voetbaltechnisch goed ontwikkeld. Bij de achternaam van Sky gaat bij velen waarschijnlijk een belletje rinkelen. Het is de zoon van Dirk Heesen, die zowel als speler en trainer actief was voor ADO Den Haag”, aldus Van der Dussen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder