Jong OranjeLeeuwinnen met drie ADO-speelsters gelijk tegen Engeland O23

||

Het team van Jong OranjeLeeuwinnen speelde vrijdag in Spanje een oefeninterland tegen Engeland O23. Het werd 0-0 en beide teams ontmoeten elkaar komende maandag nogmaals aan de Spaanse kust.

In het Oranje-team kwamen drie speelsters van ADO Den Haag in actie. Liz Rijsbergen (foto) mocht in de basis starten en werd in de rust vervangen door Chante Dompig. In de tweede helft kwamen Kirsten van de Westeringh (61e minuut voor Nikita Tromp) en Gwyneth Hendriks (76e minuut voor Samantha van Diemen) ook nog in de ploeg.

Gwyneth Hendriks                                                           Kirsten van de Westeringh

Na het laatste duel, waarin met 1-5 werd gewonnen van België, is het tweeluik tegen Engeland O23 een prima graadmeter. Coach Stefan Hoogsteder daarover op OnsOranje: ,,Ik heb liever dit soort wedstrijden dan een wedstrijd die je simpel wint. Tegen betere tegenstanders spelen, stuwt je sneller naar een hoger niveau. Engeland verscheen met de beste speelsters die ze konden selecteren. Er zit een enorme werkethiek in die ploeg. Ze blijven negentig minuten gaan. We bleken onder deze weerstand niet altijd hetzelfde spel te kunnen spelen. Dat geeft veel leermomenten voor de speelsters.”