O21 Divisie 1 | Onnodige nederlaag ADO Den Haag O21

|||||

In het Haagse Zuiderpark was Willem II met 1-2 te sterk voor thuisploeg ADO Den Haag O21.

Tekst: Glenn Duijzer          |        Foto’s: Frans Leermakers

De thuisploeg was nog niet helemaal waker, want binnen vier minuten bracht Gorshidian de score voor de bezoekers op 0-1 na onnodig balverlies in de Haagse verdediging. Enkele minuten later wist Sellouki door te breken, maar de aanvaller vond de Tilburgse doelman op zijn pad. Na negentien minuten was het dan toch raak bij de tweede mogelijkheid van Sellouki. Zijn diagonale schuiver was onhoudbaar: 1-1.

ADO O21 bleef de druk houden op doel van Willem II en dat resulteerde in een kans voor de geel-groenen. De voorzet van Sellouki was centimeters te scherp voor spits Onur Demir waardoor hij de bal niet kon raken. De daaropvolgende aanval aan de andere kant van het veld was wel raak. Pal scoorde de 1-2.

Onbenut

Voor de rust kreeg ADO O21 nog een tweetal kansen die echter onbenut bleven. Een mooie combinatie tussen El Karicha en Haas werd door de keeper geblokt, Nick Broekhuizen zag zijn rebound op de doellijn worden gekeerd door een Tilburgse verdediger. In de laatste minuut voor rust wist Sellouki de bal bij El Karicha te krijgen, maar zijn schot eindigde echter recht in de handen van doelman Schut.

De verwachting was dat ADO Den Haag O21 na rust de zaken wel op orde zou krijgen. Trainer Giovanni Franken bracht drie verse krachten binnen del lijnen. Dat pakte echter anders uit dan was gehoopt. De tweede helft kabbelde voort zonder echte kansen aan beide zijden. Dat werd in de laatste tien minuten goed gemaakt zonder dat het echt resultaat opleverde.

Opluchting

Met nog tien minuten op de klok was het een voorzet van Vankan die door Azeddine Annamousi in de handen van de keeper werd geschoten. Bijna in dezelfde minuut werd Broekhuizen volgens iedereen in het geelgroen onreglementair naar de grond gewerkt.  Scheidsrechter Sturm zag er tot opluchting van de Tilburgers geen strafschop in.

Met nog twee minuten te spelen probeerde de Haagse verdediger Ates doelman Schut met bal en al over de doellijn te krijgen. Het leverde Ates een vrije trap tegen op. In de laatste minuut was de laatste kans voor ADO O21 om nog op gelijke hoogte komen, nadat Broekhuizen de doelman te ver voor zijn doel zag staan. De doelman was echter net op tijd terug om de inzet van de Haagse middenvelder te stoppen.

Komend weekend staat er voor ADO Den Haag O21 geen competitiewedstrijd op het programma. De ploeg van Giovanni Franken oefent echter komende week tweemaal. Op dinsdag 20 september speelt ADO O21 in Naaldwijk tegen Westlandia (zondag). Aftrap is om 20.00 uur. Zaterdag 24 september komt Ricky Hoogendorp met FC Dordrecht O21 op bezoek in het Haagse Zuiderpark. De aftrap op het jeugdcomplex is om 14.45 uur.