Oefenvoetbal: ADO Den Haag in matig duel nipt langs CASA Academy

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Voor ADO Den Haag was het het eerste oefenduel tegen de CASA Academy op het sportpark Irene in Rijswijk. De eindstand van 2-1 voor de ploeg van trainer Ruud Brood was ook bij rust al bereikt. Een paar honderd toeschouwers waren getuige van het matige duel onder leiding van scheidsrechter Dick Jol, die de geblesseerde Roelof Luinge verving.

Tekst: Ton Beije                |       Foto’s: Sander de Hollander

Binnen een minuut spelen had ADO Den Haag de leiding al kunnen nemen. Vicente Besuijen omspeelde wel doelman Gilles Deusings, maar werd nog net voordat hij de bal wilde intikken afgestopt. Vlak daarna was Besuijen met een kopbal weer dicht bij een treffer, maar via de doelman werd het nu een hoekschop.

Het volgende wapenfeit was pas na een klein half uur en het was toen ook meteen raak. Een prima pass van Dhoraso Klas (ex-FC Den Bosch) bereikte de mee opgekomen Cain Seedorf, die – komend van rechts – zijn tegenspeler goed uitkapte en in de korte hoek raak schoot: 1-0. Acht minuten later viel de tweede treffer van ADO Den Haag. Na een hoekschop van Marko Vejinovic wist Besuijen de afgeslagen bal fraai om te halen. De bal ging over doelman Deusings en belandde tegen de lat. Daarna was het voor Boy Kemper een koud kunstje om de bal in het lege doel te kikken: 2-0.

Het antwoord van CASA Academy kwam snel. Het liep een minuut na de 2-0 vrij simpel door het centrum van de ADO Den Haag-defensie en Rodny Lopes Cabral schoof de bal langs doelman Luuk Koopmans: 2-1. Tot aan de rust gebeurde er verder niets bijzonders meer en konden veel wisselspelers zich gaan warmdraaien voor het tweede bedrijf.

Trainer Ruud Brood stuurde na de doelwisseling een bijna compleet nieuw team het veld in. Alleen Cain Seedorf mocht blijven staan. De eerste mogelijkheden waren voor CASA Academy. Een schot verdween over het doelman Youri Schoonderwaldt, die Koopmans was komen vervangen. Na een uur spelen had Schoonderwaldt mazzel, dat de bal na een inzet met veel effect van Nidal Hammaoui buiten zijn bereik tegen de paal belandde. Aan de andere kant had Yahya Boussakou pech, dat zijn schot ook eindigde op de paal.

In de slotfase verdween de bal uit een vrije trap van Sem Steijn (onder een toeziend oog van vader Maurice) net over de lat bij CASA Academy. Aan de andere kant verscheen Dereck Darwa nog gevaarlijk voor Schoonderwaldt, die knap met de voet redding bracht. Het laatste wapenfeit was voor ADO Den Haag. Na een prima actie legde Jonathan Mulder de bal terug op de zestienmeterlijn, waar Lorenzo van Kleef – terug na een huurperiode bij FC Eindhoven – het doel veel te hoog zocht.

Zaterdag oefent ADO Den Haag in een traditioneel duel bij en tegen Laakkwartier. Om 15.00 uur klinkt het beginsignaal