Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 verdienstelijk gelijk tegen sterk Excelsior

||||

Op een zonnig Woudestein zou ADO Den Haag O21 een oefenwedstrijd spelen tegen Excelsior O21. Na aankomst in Kralingen bleek dat de Rotterdammers de eerste helft met het eerste team zouden spelen. Ook ADO O21 werd aangevuld met een drietal spelers uit het eerste team. David Puclin, Felipe Pires en Guillem Rodrigues begonnen in de basis.

Tekst: Glenn Duijzer       |      Foto’s: Johan Sepers

De eerste twintig minuten speelden zich vooral op de helft van ADO Den Haag af zonder dat Excelsior echt gevaarlijk werd. Daar speelde de Haagse verdediging te goed voor in de organisatie. De eerste kans aan Haagse zijde kwam van Azeddine Annamousi, maar zijn inzet was te zacht om de Rotterdamse doelman te verslaan. Aan de andere kant mocht Marouan Azerkan alleen op de Haagse doelman David van de Riet aflopen. Met een perfecte sliding wist Jonathan Mulder redding te brengen.

Halverwege het eerste bedrijf was het dan toch raak voor de thuisploeg. Topscorer Thijs Dallinga was Silvinho Esajas in een duel te slim af en rondde een voorzet van Reuven Niemeijer doeltreffend af: 1-0. Naarmate de eerste helft verder vorderde kwamen de jonge Hagenaars meer en meer aan aanvallen toe. Dat leverde in het laatste kwartier toch een tweetal kansen op. Eerst was daar een sublieme pass van Annamousi op Fabian Shahaj, die de spits alleen voor de Rotterdamse doelman Stijn van Gassel zette. Shahaj had echter te weinig tijd om de bal te kunnen plaatsen en schoot recht op de uitkomende doelman. Enkele minuten later was het een mooie solo van Rafael Struick, die een tweetal verdedigers uitspeelde om de vervolgens op de uitkomende Van Gassel te schieten.

Nieuw team

In de rust wisselde de thuisploeg van elftal, waardoor ADO O21 tegenover een compleet fris team te staan. Dat was duidelijk in het spelbeeld te zien, wederom speelde de wedstrijd zich af op de Haagse helft.

De eerste kans na rust was voor de thuisploeg. Een snijdende voorzet van Jaimy Buter werd door Brandon Ormonde-Ottewill ineens op het doel geschoten. Met een schitterende parade wist Van Riet redding te brengen. Nog geen minuut later was het wederom Van de Riet die reddend moest optreden na een schot van Couhaib Driouech.

Negentien minuten voor tijd was daar de eerste kans voor ADO Den Haag. Een vrije trap van Nick Broekhuizen werd door de doelman niet goed beoordeeld en eindigde voor de voeten van Felipe Pires. Uit een moeilijke hoek wist de Braziliaan de bal alsnog op de paal te krijgen.

Net voor het Haags kwartiertje was het goed doorjagen van Nino Noordanus op Buter en doelman Bo Geens. Beide spelers lieten de bal lopen, waardoor de Haagse spits zelf de bal van buiten het strafschopgebied in het lege doel kon draaien: 1-1. Bij die actie verdraaide de Rotterdamse doelman zijn knie waardoor hij vervangen moest worden door Van Gassel. De laatste kans van de thuisploeg was een directe vrije trap van Kenzo Goudmijn die op de lat eindigde.

Voor ADO Den Haag was de laatste kans enkele minuten voor tijd. Een lange bal op Pires, die de achterlijn haalde en de bal terug legde op Broekhuizen. In plaats van zelf te schieten legde de middenvelder de bal op Nino Noordanus die er nog beter voor stond. Zijn stiftje werd met een uiterste krachtinspanning door de doelman over getikt.