Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 wint laatste oefenwedstrijd van VUC

|||||||||||||||||||||||

Vier dagen voor de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven O21 thuis, speelde ADO Den Haag O21 een oefenwedstrijd bij VUC.

Tekst: Glenn Duijzer               |         Foto’s: Aad van der Knaap

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en opende VUC al na vier minuten de score. Na een voorzet van Djamairo Rigters plaatste spits Jordy Brouwer de bal achter de Haagse goalie: 1-0. Met Rigters en Brouwer zijn gelijk de smaakmakers aan de zijde van de pinguïns genoemd. De razendsnelle Rigters was zijn directe tegenstander regelmatige te snel af en de voormalig ADO Den Haag- en Liverpool-spits Brouwer maakt slim gebruik van zijn lichaam.

Halverwege de eerste helft werd ADO Den Haag O21-aanvaller Sofyan El Hannoudi binnen het strafschopgebied onreglementair gestopt door verdediger Roy Speelman, waardoor de arbiter geen andere keus had dan om de bal op elf meter te deponeren. Diezelfde El Hannoudi wist de strafschop de te benutten. Doelman Nick Hasper koos wel de goede hoek maar was kansloos: 1-1.

Enkele minuten later had ADO Den Haag O21 op 1-2 moeten komen maar Kasper Vankan kopte een voorzet van Niels Noordhoek net aan de voor zijn ploeg verkeerde kant van de paal. De laatste kans voor de rust kwam van de gastheer en het was wederom Jordy Brouwer, die zich slim vrijspeelde in het Haags strafschopgebied, maar zijn inzet werd door doelman Thijmen de Koning tot corner getikt.

Conditioneel

Na rust was het duidelijk dat ADO Den Haag O21 de betere partij was. VUC kwam er mede op conditioneel vlak niet meer aan te pas. Toch lukte het de bezoekers niet om de score uit te breiden. Na net een uur spelen was het Lloyd Hendriks die op rechts er vandoor was. In plaats van de bal op een medespeler af te leggen, koos de aanvaller om zelf op het doel te schieten. De doelman van VUC wist de bal te blokken, maar die kwam voor de voeten van Calvin Gustina. Zijn inzet werd ook knap door de doelman gekeerd.

Na 68 minuten wilde invaller Aimane El Karicha een voorzet vanaf de rechterkant geven, of was het toch een doelpoging? De bal kaatste via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. Een prachtige pass van eigen helft van De Bruin zorgde ervoor dat El Karicha aan de rechterkant ervandoor was. In plaats van zelf te schieten, kapte de aanvaller eerst twee verdedigers uit om daarna de bal op Lloyd Hendriks te plaatsen. Ditmaal was de aanvaller wel succesvol en zetten daarmee ADO Den Haag O21 op 1-2.

Aan het begin van het Haags kwartiertje was het diezelfde Finn de Bruin die op de rand van het strafschopgebied kapte en draaide om daarna vanuit een vrije positie de bal bij de verre paal te plaatsen. De VUC-doelman stond een grotere voorsprong in de weg. Tien minuten voor tijd had het zomaar 2-2 kunnen zijn, nadat Quint van der Kraay de bal tussen de verdedigers door op de paal plaatste. Toch was het slotakkoord voor ADO Den Haag O21. Na een mooie combinatie over diverse schijven eindigde de bal voor de voeten van Hendriks en die bepaalde met zijn tweede treffer de 1-3 eindstand.

Komende zaterdag speelt ADO Den Haag O21 de bekerwedstrijd voor O21-teams thuis tegen FC Eindhoven. De aftrap op het eigen sportcomplex is om 15.00 uur

Opstellingen

VUC:
Hasper, Speelman, Schipper, Akone, Lof, Nauman, Van der Kraay, Otten, Brouwer, Vissers, Rigters. (Gedurende de tweede helft kwamen de volgende spelers nog binnen de lijnen: Soud, Vermeulen, Den Dekker, De Graaf, Lampe)