Oefenvoetbal: ADO Den Haag schiet elfmaal raak tegen Laakkwartier

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Na de nipte winst donderdagavond op CASA Academy, pakte ADO Den Haag in haar tweede oefenduel wederom winst. Tijdens de traditionele wedstrijd bij gastheer Laakkwartier werd het 0-11 voor de ploeg van trainer Ruud Brood. Bij rust gaf het scorebord een 0-5 stand aan.

Tekst: Ton Beije                  |        Foto’s: Sander de Hollander

Diverse spelers kwamen helemaal niet in actie zoals bijvoorbeeld Aaron Meijers, Ricardo Kishna, John Goossens, Vicente Besuijen en Robert Zwinkels. Ook nu wisselde Brood in de rust een groot aantal spelers.

ADO Den Haag kwam goed uit de startblokken, want al na drie minuten spelen werd de openingstreffer gescoord. Scheidsrechter Leo van Dokkum legde de bal terecht op de stip na een overtreding van Cartson Martijn op Jonathan Mulder. Captain Marko Vejinovic gaf doelman Alessandro Veugelers geen kans: 0-1. Twee minuten later was het weer raak. Nu stond Vejinovic aan de basis van de treffer. Uit zijn hoekschop kopte de meegekomen Boy Kemper bij de eerste paal raak: 0-2.

Zes minuten later was de derde treffer van ADO Den Haag een feit. Marius van Mil, de jonge van Tweede Divisionist Excelsior Maassluis overgekomen spits maakte gebruik van een foutje in de defensie van Laakkwartier en schoof de bal beheerst binnen: 0-3. Daarna hielden de profs het meeste balbezit en kregen ook nog mogelijkheden via onder meer Marius van Mil (kopbal in handen van de doelman) en een schot van Daryl Janmaat vanaf de rand van de zestien, dat echter over het doel van Veugelers heen vloog.

Toch werd er in het eerste bedrijf nog gescoord. Na een klein half uur spelen schatte Lorenzo van Kleef een prima pass van Marko Vejinovic op waarde in en tekende de 0-4 aan. Zes minuten daarna werd de ruststand bepaald op 0-5. Weer deed Vejinovic het voorbereidende werk en Xander Severina liet de bal heel fraai in de kruising verdwijnen. Laakkwartier kreeg in de laatste vijf minuten ook twee kansjes. Connor Coward kopte de bal eenmaal over het doel van Luuk Koopmans en even later zocht ook Brahim Karoumi het doel te hoog na een prima combinatie met Karam Boukhari.

Na de doelwisseling veel wissels in het veld bij ADO Den Haag. Slechts een enkele speler bleef staan, waaronder Jonathan Mulder en Xander Severina. Hij maakte ook al na tien minuten spelen het halve dozijn treffers rond: 0-6. Vlak na die treffer nam bij Laakkwartier in het doel Lieuwe van Slooten de plaats over van Alessandro Veugelers. Drie minuten na zijn binnenkomst kon Van Slooten de bal al uit het doel halen. Na een vrije trap rand zestien van Sem Steijn kreeg hij de bal niet klem, waarna Evan Rottier in de rebound succesvol was: 0-7. Rottier maakte er met een knappe voetbeweging (binnenkant schoen van de rand van het strafschopgebied) ook 0-8 van.

Op het moment dat het ‘Haags kwartiertje’ begon zorgde Sem Steijn na breed leggen van Rottier voor de 0-9 en de dubbele cijfers werden bereikt negen minuten voor tijd. Rottier speelde de bal door de benen van doelman Van Slooten, waarna Steijn simpel kon binnentikken voor de 0-10. Op slag van tijd rondde Marius van Mil een knappe actie van Cain Seedorf doeltreffend af en bepaalde daarmee de eindstand op 0-11.