Oefenvoetbal: ADO Den Haag Vrouwen ruim langs Excelsior Rotterdam

||||||||||||

ADO Den Haag Vrouwen oefende vrijdagavond op het sportpark Irene tegen Excelsior Rotterdam. De formatie van trainer Sjaak Polak won na een ruststand van 3-0 uiteindelijk met 4-0.

Tekst: Ton Beije          |       Foto’s: Franca Dobbe

De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg na tien minuten. Na een hoekschop verdween een inzet van Jaimy Ravensbergen via een verdedigster over het Rotterdamse doel. Na een kwartier spelen was het wel raak voor ADO Den Haag Vrouwen. Na een prima steekpass gaf Dante Wammes Excelsior-keepster Isa Pothof geen schijn van kans: 1-0. Zes minuten later wist ADO Den Haag Vrouwen de marge te verdubbelen. Op aangeven van Ravensbergen scoorde Dante Wammes haar tweede treffer van de avond: 2-0.

Na een klein half uur een actie van Excelsior richting ADO Den Haag-doel, maar keepster Isa Grimmius zag de bal over haar doel verdwijnen. Wammes, op schot, scoorde haar derde treffer, maar die werd geannuleerd wegens buitenspel. Wiëlle Douma was vlak voor rust dicht bij de 3-0, maar haar inzet werd gekeerd door keepster Pothof. Op slag van rust viel die derde treffer toch. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Manon van Raay fraai binnen: 3-0.

Na rust gebeurde er de eerste twintig minuten weinig opzienbarends voor beide doelen. Met nog zo’n twintig minuten op de klok probeerde Nikki IJzerman het, maar keepster Pothof had er goed het oog in. Vlak daarna had Jaimy Ravensbergen pech, dat haar schot na een scrimmage op de paal belandde. De vierde treffer viel toch elf minuten voor tijd. Vanessa Susanna werd neergelegd in het strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging. Ravensbergen maakt vervolgens vanaf elf meter geen fout: 4-0.

Daarna nog kansen aan beide kanten. Een schot op de Haagse lat na een vrije trap van Rotterdamse kant en Daniëlle Noordermeer die namens ADO Den Haag Vrouwen op de lat kopte. Het bleef bij 4-0.