Oefenvoetbal: Eindelijk winst ADO Den Haag O21 tegen Excelsior Rotterdam O21

|||||

Het wilde de afgelopen jaren maar niet lukken voor ADO Den Haag O21 om een wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam O21 winnend af te sluiten. Behalve dan een verdienstelijke 1-1 in Rotterdam, waren er thuisnederlagen van 1-2 en 0-4 de afgelopen twee jaar.

Tekst: Glenn Duijzer                |           Foto’s: Frans Leermakers

Onder de bezoekers was ook assistent-trainer Chris van der Weerden, waarmee voor het eerst in lange tijd er weer eens interesse werd getoond vanuit de selectie voor het O21-team.

ADO Den Haag O21 begon sterk aan de wedstrijd en al snel was daar de eerste kans na een goede onderschepping van Ronny Boakye die de bal gaf op Sofyan El Hannoudi. De Haagse aanvaller kwam één op één te staan met doelman Sem van Eeden, maar de Rotterdamse goalie wist zijn doel schoon te houden. Enige minuten later kreeg de Haagse verdediger Boakye een gele kaart na te hard doorgaan op zijn tegenspeler.

Na een half uur had de van een blessure terugkomende Tyrese Asante de kans op de openingstreffer nadat hij de bal uit een corner van Aimane El Karicha voor open doel naast kopte. Niet lang na deze kans bracht ADO Den Haag O21 de stand op 1-0 door een treffer van Marius van Mill. Excelsior kreeg een vrije trap tegen in het eigen strafschopgebied vanwege een bewuste terugspeelbal. In plaats van de bal hard op het doel te schieten, waar meer dan acht Rotterdamse verdedigers stonden, legde Nick Broekhuizen de bal netjes op El Karicha, die op zijn beurt de bal over de grond het doelgebied inschoot. Daar stond Van Mill klaar om de bal in het net te tikken. Een zeer goed ingestudeerde vrije trap van Haagse zijde.

In de rust bleven Van Mil en Asante in de kleedkamers achter, hun vervangers waren Abdel Belarbi en Niels Noordhoek. Vrijwel direct na rust kreeg Brent Vugts namens Excelsior een gele kaart na een overtreding op Ronny Boakye. Ook de uitblinker aan Haagse zijde, Nick Broekhuizen, ontving een gele kaart na een onschuldige handsbal.

De eerste kans na rust was voor ADO Den Haag O21 na een mooie aanval, die aan de rechterkant werd opgezet door Belarbi. Zijn voorzet belandde bij El Hannoudi, die de bal ineens op de vrijstaande El Karicha speelde. De Haagse aanvaller schoot de bal ineens op het Rotterdamse doel. Van Eeden wist met een uiterste redding de bal te stoppen.

In de 66e minuut gaf El Karicha een perfecte pass op El Hannoudi. Doelman Van Eeden was eerder bij de bal en werkte deze weg. Net voor de middenlijn eindigde de bal in de voeten van Nick Broekhuizen, die twijfelde geen moment en schoot de bal hard en hoog op het lege Rotterdamse doel. Doelman Van Eeden kwam centimeters te kort om de bal over te tikken: 2-0. Hiermee is voor ADO Den Haag O21 het doelpunt van het jaar al gemaakt.

Aan Rotterdamse zijde was doelman Sem van Eeden de absolute uitblinker, want twintig minuten voor tijd wist hij wederom in een éé-tegen-één-situatie Sofyan El Hannoudi van scoren af te houden. In het laatste kwartiertje ging het snel met de treffers. Na een mooie solo van Rayvian Job wist hij van buiten het strafschopgebied de stand op 2-1 te brengen. Tien minuten voor tijd was het wederom Nick Broekhuizen, die van dichtbij de bal uit een scrimmage binnen schoot: 3-1.

De uitblinker van de ochtendwedstijd, Elijah Velland was nog geen tien minuten in het veld toen hij na een forse overtreding van Jaimy Butter het veld weer moest verlaten. De Rotterdamse verdediger kwam er met een gele kaart goed vanaf. In de laatste minuut wist Abdel Belardi de 4-1 te scoren uit een corner van Broekhuizen. Terwijl iedereen uitging van een 4-1 eindstand, was het toch nog Sven Dijkgraaf die met het hoofd de 4-2 scoorde. ADO Den Haag O21 sloot de zaterdag af met acht treffers voor en moest er twee incasseren.